Els nous escumosos del celler ubicat a Sant Pau d’Ordal, substitueixen la gamma Efecte i marquen una nova etapa centrada en la parcel·lació i les varietats autòctones. Les granes és un clàssic penedès elaborat 100% amb garnatxa negra, i les Nords està bàsicament elaborat amb macabeus i xarel·los de Can Vendrell de la Codina

Albet i Noya presenta Les Granes i Les Nords, dos nous escumosos Clàssic Penedès que arriben “per substituir l’anterior gamma Efecte i marcar una nova etapa en la manera d’entendre els escumosos del celler. Més que un canvi de nom o d’imatge, aquest llançament representa un replantejament profund de la gamma, amb una aposta decidida pel terroir, la parcel·lació i la personalització d’origen“, expliquen.

La nova línia neix “d’una acurada selecció de parcel·les a les muntanyes d’Ordal, escollint aquelles vinyes que millor expressen l’esperit del Clàssic Penedès. L’aposta se centra en les varietats autòctones, com la garnatxa negra per al rosat, i el macabeu i el xarel·lo per al blanc, amb un petit percentatge de chardonnay en les primeres anyades“. En les properes anyades, la varietat francesa serà progressivament substituïda per Marina Rion, una varietat ancestral recuperada per Albet i Noya i recentment autoritzada pel Ministeri d’Agricultura i per la DO Penedès.

Les Granes i Les Nords són l’expressió directa de dues orientacions molt marcades a les muntanyes d’Ordal:

● Les Granes és un escumós rosat elaborat 100% garnatxa de les vinyes més exposades i assoleiades de la finca (vinya de Pau Baqués i La Botera). L’exposició solar òptima, la marinada i els sòls rogencs argilo-calcaris i fèrrics afavoreixen “una maduració precisa que dona lloc a un vi delicat, voluminós i sensual“. Té una criança mínima de 15 mesos en ampolla abans del desgorjat, que aporta integració
i finor a la bombolla.

● Les Nords és un escumós blanc elaborat amb macabeu, xarel·lo i un toc de chardonnay, provinents de vinyes d’obaga. “El terroir calcari i poc profund de les Muntanyes d’Ordal i una menor insolació afavoreixen una maduració lenta que es defineix vi fi, tens i elegant. La seva llarga criança (mínim 36 mesos) en ampolla li aporta una textura més cremosa, profunditat aromàtica i una gran capacitat de
guarda“.

Amb aquest llançament, Albet i Noya vol “reforçar el seu compromís amb un model de vinificació més arrelat al paisatge, on cada parcel·la parla per si sola. Una aposta que reflecteix també l’essència del Clàssic Penedès: vins ecològics, de criança llarga i amb origen clarament identificable“.

Sobre Albet i Noya
Celler familiar del Penedès, pioner en vins ecològics des de 1978. Disposa de 80 hectàrees pròpies a la subzona de Muntanyes d’Ordal. Albet i Noya és un referent en sostenibilitat, innovació i respecte pel territori, i des de 2025 està certificada com a empresa BCorp. També és un celler capdavanter en la recerca de varietats de raïm resistents i adaptades al canvi climàtic.