Una edició limitada de només 1.297 ampolles, amb més de quinze anys de criança, que ret homenatge al temps, la paciència i l’essència sense artificis de la casa

Cinquanta anys d’història, d’ofici i d’instants compartits. El 2026 marcarà una fita per a Juvé & Camps: el Reserva de la Família, el seu elaborat més reconegut, celebra mig segle de vida. Com a tret de sortida de les celebracions d’aquest aniversari, la casa presenta el Reserva de la Família V36, una edició limitada de només 1.297 ampolles elaborada a partir de l’anyada 2009. Amb quinze anys de criança, “aquest Brut Nature Gran Reserva excepcional és un homenatge al temps, la paciència i l’excel·lència que defineixen l’essència de Juvé & Camps“.

El Reserva de la Família V36 -Gran Reserva Brut Nature- està elaborat amb un cupatge d’un 50% de xarel·lo, un 35% de macabeu i un 15% de parellada, de raïms procedents de les vinyes d’Espiells, La Cuscona i Mediona veremats l’any 2009. Una anyada  que a la zona del Penedès “es va desenvolupar sota condicions climàtiques típiques d’aquest territori, amb una pluviometria anual de 660 litres. Aquell hivern va ser especialment huit i la primavera va començar amb pluges, seguides d’un període sec fins a la seva maduració, temps durant el que es van enregistrar pluges moderades al juliol i setembre. L’absència de cops de calor va permetre una maduració lenta i equilibrada, donant com a resultat un raím sa, amb una gran concentració i frescor“.

Mig segle d’una llegenda de l’escumós Brut Nature
Quan va néixer al cor del Penedès, el Reserva de la Família era un escumós íntim que la família compartia en el seu entorn familiar més proper, d’aquí ve el seu nom. El 1976, Juvé & Camps va decidir compartir-lo amb el món, “trencant esquemes en una època dominada pels escumosos més dolços i iniciant una nova manera d’entendre el Brut Nature i convertint-se en un referent nacional i internacional“.

El projecte va ser concebut per Josep i Joan Juvé Camps, amb la direcció tècnica d’Antoni Cantos González, pare de l’actual enòleg del celler. La primera anyada, de 1973, va ser una obra pòstuma del patriarca, i el seu llegat ha continuat fins avui, convertint-se en un símbol de rigor i autenticitat. La tercera generació de la família, amb Joan Juvé Santacana al capdavant, va prendre el relleu i va consolidar el seu èxit comercial.

Tenim una estima especial al Reserva de la Família perquè està molt vinculat als nostres moments més íntims. És un orgull que el nostre vi penedesenc formi part dels instants especials de tanta gent arreu del món.” declara Joan Juvé, president de Juvé & Camps.

Meritxell Juvé, CEO de Juvé & Camps i Pepe Hidalgo, director tècnic del celler penedesenc.

Reserva de la Família V36. L’essència del temps

El Reserva de la Família v36 recull l’esperit pioner del 1976 i el celebra amb equilibri, frescor i longevitat“. El nom, v36, commemora els anys transcorreguts entre la primera verema (1973) i l’anyada 2009, la que dona vida a aquesta edició irrepetible. S’ha elaborat amb les varietats autòctones del Penedès (50% xarel·lo, 35% macabeu i 15% parellada) procedents de les finques pròpies d’Espiells, La Cuscona i Mediona. “Sense licor d’expedició ni sucres afegits, és un Brut Nature pur, fidel a la filosofia de la casa. Després de 180 mesos (15 anys) en contacte amb les seves lies, presenta una bombolla subtil, aromes de fruits secs i pa torrat, i una textura sedosa que li confereix una elegància atemporal.

Aquest V36 és l’expressió més pura del temps. Quinze anys de repòs converteixen cada bombolla en memòria líquida: delicada, profunda, infinita. És el nostre tribut al silenci de les caves i a la bellesa del pas del temps”, assenyala Pepe Hidalgo, director tècnic de Juvé & Camps.

L’ampolla presenta un tancament de grapa i un estoig inspirat en llibres de col·lecció, un homenatge als orígens artesanals del celler i al seu esperit col·leccionista. Aquesta edició limitada estarà disponible exclusivament als restaurants més selectes i es podrà adquirir sota demanda, a un preu de 176 €, directament a través del celler.

Un símbol de l’esperit mediterrani
Amb presència en més de 60 països, Juvé & Camps ha portat arreu del món el seu esperit mediterrani, basat en la gastronomia, el respecte per la terra i la bellesa del temps. “El Reserva de la Família, amb la seva frescor vibrant i la seva versatilitat gastronòmica, s’ha convertit en un company imprescindible de les taules més exigents. La connexió amb Barcelona inspira el seu caràcter contemporani i cosmopolita, reforçant la projecció internacional d’un estil propi que ha definit el Brut Nature de llargues criances com una de les expressions més autèntiques de l’escumós“, expliquen des del celler.

Cinquanta anys després, un brindis per la continuïtat
Mig segle després, el Reserva de la Família continua acompanyant les celebracions més memorables. Un Brut Nature llegendari, fidel als seus orígens penedesencs i obert al futur, que segueix escrivint la història amb la mateixa passió, precisió i esperit pioner que el van fer únic.

El Reserva de la Família és molt més que un escumós per a nosaltres. És part de la nostra història, dels records compartits i dels moments que donen sentit a tot el que fem. Celebrem aquests cinquanta anys amb la mateixa emoció amb què va néixer: la d’una família que vol oferir al món vins honestos i gastronòmics, sense artificis, tal com ens agraden a nosaltres”, explica Meritxell Juvé, CEO de Juvé & Camps.

Sobre Juvé & Camps
Juvé & Camps és un celler amb una llarga tradició familiar vitícola, fundat el 1796, i elaborador de vins escumosos des de 1921 al Penedès. Actualment, sota la direcció de Meritxell Juvé, quarta generació de la família, el celler manté les seves arrels, però amb una clara aposta per la innovació. Des de fa més de 15 anys, Juvé & Camps conrea les seves 252 hectàrees de vinya de manera ecològica i practica viticultura regenerativa per protegir el medi ambient, garantint el control total del procés d’elaboració. “Aquest celler centenari és reconegut per la seva mestria en l’assemblatge i com a pioner en el brut nature i les llargues criances, creant escumosos equilibrats i complexos amb una gran capacitat de guarda, elegants i connectats amb el terrer“.