vinassos_festa_doterraalta

El primer cap de setmana novembre, els vins de la DO Terra Alta estarán de festa. La 32a edició de la Festa del Vi que se celebra a Gandesa es convertirà en el punt de trobada del sector amb la Mostra de Vins, el lliurement de premis del concurs de vins de la DO Terra Alta, la Nit de les Garnatxes Blanques i una jornada tècnica sobre enoturisme. També s’han programat visites i tastos guiats.

L’eix central de la festa, la Mostra de Vins, estarà instal·lada a la Rambla de la Democràcia durant tot el cap de setmana i  comptarà amb la participació de 34 cellers d’aquesta DO. A banda, divendres a les 19.30h es lliuraran els premis del concurs de vins de la DO Terra Alta 2019, que reconeix els vins millor puntuats en els tastos a cegues que realitza el comité d’aquesta DO. Enguany hi han participat 200 referències, un màxim històric.

L’estrella, la Nit de les Garnatxes Blanques

Divendres 1 de novembre a les 22h se celebra la 10a edició de la Nit de les Garnatxes Blanques al Celler Cooperatiu de Gandesa. En aquesta ocasió, els assistents podran tastar més de 30 vins elaborats majoritàriament amb aquesta varietat emblemàtica de la comarca. La proposta gastronòmica l’assumeix Vicent Guimerà, xef del restaurant l’Antic Molí d’Ulldecona, guardonat amb una estrella Michelin.

A més, durant tot el cap de setmana s’han organitzat visites guiades als cellers i tastos guiats al Consell Regulador de la DO (dissabte a les 18h i diumenge a les 12h).

Enoturisme, per a professionals

Pel que fa a les Jornades Tècniques, en aquesta edició, se centraran en l’enoturisme amb l’objectiu de reforçar un àmbit bàsic de la zona on el vi és el principal motor econòmic. Les jornades tindran lloc divendres 1 a les 11h al Celler Joan Figueres de Gandesa i està adreçada als cellers, viticultors i empresaris de la comarca.