El vi solidari #alvostrecostat ja és una realitat. Tots els cellers de la Conca de Barberà han volgut participar en aquesta acció per donar suport al desaparegut Celler Rendé Masdéu, i se’n distribuiran 10.000 ampolles a un preu de 10 euros. El preu íntegre de l’ampolla anirà destinat al compte solidari per ajudar al Celler Rendé Masdéu que va quedar destrossat després de la riuada del 22 d’octubre. Així s’explica a l’etiqueta

La terrible riuada del Francolí del 22 d’octubre de 2019 es va emportar el Celler Rendé Masdéu, de l’Espluga de Francolí, el projecte de tota una vida. Comprant aquest vi ajudes a començar de nou a la Mariona i a en Jordi, propietaris del celler. Vi elaborat amb la col·laboració de tots els cellers de la Conca de Barberà. Tots estem #alvostrecostat.

 

Es tracta d’un vi  elaborat amb diferents varietats, com són el trepat i el cabernet. És un vi jove, fred, especiat amb fruita, que segons Rendé, és “molt versàtil i pot maridar molt bé tant amb un pa amb tomàquet com amb una carn a la brasa”. La família Rendé Masdéu vendrà aquestes ampolles als distribuïdors que venen als supermercats i als especialitzats. Tot i que encara no saben com evolucionaran les vendes, la recaptació es destinarà a la construcció d’unes noves instal·lacions

visolidari_alvostrecostat

La família Rendé Masdéu ha aprofitat la presentació per agrair tot el suport que estan rebent per part de la DO Conca de Barberà, tot el sector i els amants del vi. Ha agraït també l’ajuda dels proveïdors que han proporcionat matèria prima com ampolles, taps, etiquetes, etc.

En el mateix acte, conduït pel periodista tarragoní Xavier Graset, també s’ha presentat l‘etiqueta solidària que es podrà afegir a les ampolles dels elaboradors de vi de Catalunya que ho vulguin. D’aquesta manera, els cellers col·laboradors recaptaran un euro per cada ampolla.