prioratlab_vinassos

PrioratLAB acaba d’obrir les seves portes a Bellmunt del Priorat amb l’objectiu d’oferir begudes i destil·lats fets a mida, recuperant velles receptes i adaptant-les als gustos actuals dels consumidors.  Per a Àlex Illa, director del projecte amb àmplia experiència en la distribució i comercialització de begudes espirituoses: “la innovació és l’ADN de PrioratLab. Sempre estem a l’avantguarda de les preferències del mercat incorporant nous productes, sabors i experiències úniques per als consumidors.”

Per exemple, una de les begudes que s’ha recuperat,  ha estat la nova ratafia de magnòlies Mina, la tradicional recepta de Bellmunt recuperada, i ara, embotellada gràcies al coneixement de la fórmula d’algunes veïnes del poble que evitaven que caigués en l’oblit. La Mina s’ha presentat amb molt bona acceptació a la Fira de la Ratafia de Santa Coloma de Farners d’aquest novembre.

Pau Matias-Guiu, responsable tècnic del projecte i Doctor en Enginyeria Química especialitzat en destil·lats, explica el minuciós procés amb què s’elaboren els productes a PrioratLab: “tot comença amb la selecció de les matèries primeres de la millor qualitat, i sempre que sigui possible, de proximitat”. En Pau les selecciona exhaustivament, estudia les maneres de convertir-les en begudes i experimentar en el Lab.

 

Sala de tastos

El nou local també disposa d’una sala de tastos per a degustar els premiats vermuts Dos Déus i Fontalia, considerats els millors de Catalunya pels Premis Vinari i Giroví, així com altres nous productes. Un espai ampli i agradable amb una sala de dissecció i mixologia de les begudes que es preparen, per gaudir d’un entorn privilegiat al bell mig del Priorat.

A partir de gener de 2020, des de la web www.prioratlab.com s’oferiran visites guiades
i noves experiències entorn del món del vi i destil·lats per a gaudir d’aquest espai
prioratí.