“Ara si !!!! Ara ja podem dir que tenim NOU CELLER. Després de tants mesos d’incertesa i mala sort, per fi s’obre una escletxa de llum que no hagués estat possible sense l’ajuda incondicional de tots vosaltres. És per això que no ens cansarem de dir que aquest celler és part de totes aquelles persones que ens van allargar la mà quan més ho necessitàvem. Estem contents d’haver pogut adquirir les instal·lacions de les antigues Caves Simó de Palau, al costat de casa i recuperant un espai estimat per tots (el Molí de Poca)”.
D’aquesta manera tan expressiva els propietaris del Celler Rendé Masdéu han fet públic que han comprat les instal·lacions de les Caves Simó de Palau (a la carretera de Montblanc a l’Espluga de Francolí), un espai que antigament havia acollit una cooperativa dedicada a l’elaboració de farina, per tal d’ubicar-hi el seu nou celler. Recordem que la terrible riuada del Francolí del 22 d’octubre de 2019 es va emportar el celler de ‘tota la vida’ que es trobava situat a l’entrada de l’esmentat municipi de la Conca de Barberà.
Durant aquells dies, la seva propietària, la Mariona Rendé explicava que  “el riu ens ha pres el celler, el negoci sencer. Ens ho ha pres tot: botes, tines, no tenim ni una ampolla de vi per vendre. Res. Tota la collita d’enguany que havia estat de les millors… tot s’ho ha emportat”. Els aiguats es van endur tot l’edifici, de 600 metres quadrats, amb el celler i també el restaurant que es trobava ubicat en la citada construcció. De fet, una de les zones més afectades va ser la Conca de Barberà ja que el riu es va desbordar després dels més de 110 litres per metre quadrat caiguts en poca estona i es va emportar edificis, arbres i mobiliari urbà.
Nombroses mostres de solidaritat
Des del fatídic dia en que va desaparèixer el celler sota els aiguats, El celler Rendé Masdeú han rebut nombroses mostres de solidaritat. Una de les més destacades, va ser el projecte el vi solidari #alvostrecostat en el que tots els cellers de la Conca de Barberà van voler participar en aquesta acció per donar suport al desaparegut Celler Rendé Masdéu. Se’n van distribuir un total de 10 mil ampolles i la recaptació va anar destinada a un compte solidari per ajudar els propietaris per tal de recuperar la seva activitat vitivinícola.