La 50a edició de la Festa de la Verema DO Conca de Barberà és una edició marcada per la pandèmia de la Covid-19 i per aquest motiu no hi haurà el tradicional recinte firal ubicat a la Plaça Montserrat Canals de l’Espluga de Francolí. Però des de l’Ajuntament de l’Espluga i la DO Conca de Barberà s’ha cregut oportú tirar endavant l’edició d’enguany amb diversos actes descentralitzats, adaptats a la situació sanitària actual, que permetin al públic gaudir del vi, la cultura i els productes de proximitat.

En total s’han programat una quinzena d’actes amb aforaments limitats pels dies 28, 29 i 30 d’agost, per tots ells caldrà inscripció prèvia per tal de disposar del registre de persones i el contacte dels participants a cada activitat, i així també poder controlar els aforaments. Les inscripcions es faran a través d’un formulari en línia, l’enllaç del qual es pot trobar al programa. Per qualsevol dubte o consulta es pot contactar amb l’Oficina de Turisme de l’Espluga de Francolí al 977 871 220 o a turisme@esplugadefrancoli.cat

La 50a edició de la Festa de la Verema s’inaugurarà de forma oficial en un acte emès per l’Espluga FM Ràdio que es celebrarà al pati de la Fassina Balanyà, també serà el moment d’inagurar l’exposició “Els artistes van amb tractor” de Sara Boldú, que es podrà visitar de forma gratuïta durant tot el cap de setmana a l’Oficina de Turisme de l’Espluga.

Maridatges, tastos i concursos!

El Museu de la Vida Rural acollirà un tast-maridatge a càrrec d’Anna Casabona, que enguany maridarà vins de la DO Conca de Barberà amb productes dels establiments espluguins que van participar en l’anterior edició de la Festa de la Verema. El dissabte a la tarda també al MVR hi haurà el tast Sub-25 de combinats de vi, per a joves d’entre 18 i 25 anys i dirigit per Albert Campdelacreu, sommelier del restaurant Alkimia. Dissabte al vespre tindrà lloc el sopar-maridatge “Brinda’m Baccus”, que anirà a càrrec de l’Art Restaurant de l’Espluga de Francolí però es farà a les instal·lacions del Celler Rendé Masdéu (antic Simó de Palau). Diumenge al migdia la DO Conca de Barberà organitza el concurs amateur de tast per parelles, a les 12h al Jardí dels Francolins.

Vespres i nits de teatre i música en directe

Per divendres a la nit es fa una proposta peculiar d’espectacle teatral, es tracta de gaudir de tres espectacles breus (d’uns 15min) ubicats en tres espais diferents de l’Espluga, una persona de la companyia acompanya als espectadors durant tot el recorregut, que també inclou una copa de vi. “Píndoles – Teatre breu en espais vius” és una proposta que pretén acostar a la ciutadania diverses actuacions teatrals professionals de manera diferent i distesa.

Dissabte a la nit al Jardí dels Francolins hi haurà l’actuació dels grup Ginestà i de Cesc Oficial. Els concerts s’iniciaran a les 22h i finalitzaran a la 1h i es demana seguir totes les mesures de distanciament i higiene per prevenció a la Covid-19.

Diumenge a la tarda es proposa gaudir de la música en directe amb l’actuació del cantant Hoven i del grup de Guillem Ramisa i acompanyar-ho amb una copa de vi i també un tastet de productes de proximitat. L’entrada serà gratuïta i en el recinte es podrà adquirir la copa i la degustació.

La Festa de la Verema descobrint l’entorn i en família

En el marc de la Festa de la Verema es proposa la caminada guiada entre vinyes, en la qual l’empresa Drac Actiu organitza dos recorreguts (un d’uns 12km i un d’uns 6km) per gaudir del paisatge vitivinícola que ens envolta i també per tastar alguns vins durant el recorregut. Una altra de les propostes per descobrir l’entorn és l’activitat “Esperit de vi”, que inclou una visita temàtica al Museu de la Vida Rural, a la Fassina Balanyà i també al Celler Vidbertus, on es clourà l’activitat amb un tast de vins.

El dissabte a la tarda també hi haurà un taller infantil i familiar de pintura amb vi i reciclatge de taps de suro per infants de 6 a 13 anys. Els infants menors de 6 anys hi poden participar acompanyats d’un adult. En aquesta activitat també es respectarà el distanciament físic i es recorda que cal que els majors de 6 anys portin mascareta.

Des de l’organització es demana corresponsabilitat i seguir les indicacions

Degut a la situació actual hi haurà aforament limitat i controlat a tots els actes i també caldrà seguir les mesures d’higiene i seguretat que s’indiquin en tot moment. L’organització es reserva el dret a modificar o suspendre actes per prevenció a la Covid-19 si la situació de la pandèmia ho requereix.