Família Torres organitza diferents activitats al seu celler de Pacs del Penedès durant el mes de setembre, amb l’objectiu de compartir amb els amants del vi i la natura un dels moments més esperats del cicle de la vinya, com és la verema. A les propostes ja consolidades ‘Verema en família’ i ‘Del cep a la copa’, que es portaran a terme els tres primers dissabtes del mes, el celler suma aquest any dues noves experiències gastronòmiques el 5 de setembre, amb motiu de la Festa de la Verema 2020 impulsada per Penedès Turisme.

Aquesta jornada festiva arrancarà amb Verema en família, una activitat que consisteix en un esmorzar tradicional a peu de vinya, al Jardí Restaurant El Celleret, i en participar en collir el raïm d’una parcel·la a l’emblemàtica a la finca Mas La Plana. Aquesta experiència, que finalitza amb un tast de dos vins, ofereix als visitants l’oportunitat de viure la verema en primera persona d’una manera amena, aprenent sobre ceps, varietats i viticultura. A continuació, Família Torres ofereix un divertit Pícnic de verema per a aquelles persones que vulguin recuperar forces o senzillament gaudir d’un dinar campestre al jardí d’El Celleret.

Verema Família Torres
Família Torres ofereix un divertit pícnic de verema per a aquelles persones que vulguin recuperar forces.

La proposta gastronòmica es basa en plats estiuencs amb productes de proximitat: gaspatxo, amanida de porro i pernil ibèric, brotxetes de pollastre i botifarra…, tot això maridat amb vins de Família Torres i servit en una tradicional cistella de pícnic i estovalles de quadres. A la tarda, el celler familiar organitza una activitat per als winelovers que vulguin aprofundir en les varietats de raïm, les seves característiques i els vins que produeixen. Del cep a la copa és una experiència sensorial a peu de vinya en què es tasten els raïms de diferents varietats i els vins elaborats amb aquestes mateixes varietats.

Participació del xef Sergi Millet

Com a colofó de la Festa de la Verema 2020, se celebrarà una activitats molt especial, el Sopar de verema entre vinyes, a El Celleret, envoltat de vinyes. Una vetllada amenitzada amb música en viu i maridada amb vins de Família Torres. El xef Sergi Millet ha creat una proposta gastronòmica amb productes frescos: els entrants inclouen una amanida de verema amb raïm i sardines marinada amb Santa Digna Estelado Rosé (Xile) o un saltejat de ceps de temporada i mongetes de Sant Pau amb ou a baixa temperatura i cansalada, acompanyat del vi blanc Fransola (DO Penedès). Per al plat principal, el xef proposa xai desossat a la brasa amb trinxat de patates i salsa al vi negre, harmonitzat amb Mas La Plana (DO Penedès), el vi insígnia de la Família Torres.

Les @FamiliaTorrespostres consisteixen en figues amb crema de formatge i galeta d’ametlles amb el clàssic moscatell Floralis. Les activitats Verema en família i Del cep a la copa es podran gaudir també els dies 12 i 10 de setembre, a més del 5 de setembre.

Les places són limitades i per això cal reservar amb antelació a través de la web https://www.torres.es/ca/experiencies/penedeso contactant amb el departament d’enoturisme de Família Torres al 93 817 7330 o reserves@torres.es.

Activitats de verema:

Verema en família:5, 12 i 19 de setembre: de 10h a 13h. Preu: 25€ (adults) i 12€ (nens). Gratuït per a menors de 7 anys – Aforament: 30 persones.

Pícnic de verema: 5 de setembre: de 12h a 15:30h. Jardí Restaurant El Celleret Preu: 25€ (adults) i 12€ (menú infantil) – Aforament: 40 persones.

Del cep a la copa:5, 12 i 19 de setembre: de 18:30h a 20h Preu:38€ – Aforament: 25 persones

Sopar de verema entre vinyes: 5 i 12 de setembre: de 20:30h a 1h. Preu menú: 55€ – Aforament: 140 persones.