L’empresa reusenca Masergrup ha adquirit Vermuts Miró en una operació de compravenda d’accions, que s’ha portat a terme aquesta setmana després de mesos de converses i negociacions entre la família Miró Prats i la família Martínez Serra.  “Xavier Martínez agafa el timó d’Emilio Miró Salvat, S.A. amb l’objectiu d’impulsar la companyia, mantenir el seu lideratge en l’àmbit nacional i posicionar-la internacionalment. Remei Prats, antiga propietària i presidenta, ocuparà el càrrec de presidenta d’honor”, expliquen fonts de l’empresa. La seu social i productiva es mantindrà a Reus i, alhora, s’establiran noves oficines comercials internacionals.

En aquesta nova etapa, la reconeguda empresa genuïna de vermut de Reus vol preservar l’esperit de tradició i excel·lència d’aquesta beguda elaborada amb la recepta original de 1914 i, alhora, fer una forta aposta per la internacionalització dels productes Miró. Actualment les vendes es concentren a l’Estat espanyol, el repte és incrementar-les en tots els territoris, especialment posant el focus en el mercat internacional, on l’empresa farà una forta inversió tant a Europa com a Amèrica del Nord per competir amb marques de renom italianes. Pel que fa a l’assessorament tècnic, l’0peració ha comptat amb el suport  de Deloitte per l’àrea financera, de Roca Junyent a la jurídica, i l’assessorament d’INEO Corporate i RCM Consultores.

Forta inversió econòmica

Per assolir aquestes fites, el nou president, Xavier Martínez, “preveu una forta inversió econòmica en I+D+i, noves tecnologies, processos d’envasat i elaboració, i en l’ampliació logística. Tot plegat amb la voluntat d’aconseguir una companyia més competitiva i major productivitat que reverteixi en una millora en la quota de mercat”.

L’empresa, amb conegut renom a tota Europa, manté des de fa més de mig segle la seva fórmula tradicional intacta i en el més estricte secret / J.Carrion.

El nou propietari manifesta que “més enllà de la vessant empresarial, Vermuts Miró conservarà la seva línia social per donar suport a l’associacionisme i a la iniciativa privada per impulsar projectes culturals, socials i esportius”. Xavier Martínez i Serra acumula una àmplia experiència empresarial, especialment en el sector de l’alimentació. Actualment és propietari i president de TQ Tecnol S.A; i fundador, propietari i president del Consell d’Administració de GO Fruselva, una empresa alimentària especialitzada en el co-manufacturing de productes d’alimentació infantil i sucs frescos.

La companyia compta amb fàbriques a Espanya i Xile i societats a Califòrnia (USA), Colòmbia i Mèxic, i té un 92% de les seves vendes al mercat internacional. Alhora, Martínez és propietari de la Casa Navàs, espectacular edifici modernista ubicat a la Plaça Mercadal de Reus, construït el 1908 per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, qui juntament amb Antoni Gaudí i Josep Puig i Cadafalch van ser els arquitectes més destacats del Modernisme.

Vermut Miró empresa familiar originària del 1914

Els fundadors de Emilio Miró Salvat, SA van començar a elaborar vi el 1914 a Cornudella de Montsant (Priorat). Va ser al 1957 quan es van traslladar a la ciutat de Reus on van fundar l’empresa Emilio Miró Salvat, SA dedicada a l’elaboració de vermut. En ella s’elaborava vins aromatitzats i vins de licor principalment a granel. Estaven situats al centre de Reus, primer al Carrer Tetuan i més endavant al Carrer Ample. Al 1983, aprofitant el canvi de legislació, l’empresa es va especialitzar en la fabricació de productes envasats, potenciant així la marca Miró. L’empresa, amb conegut renom a tota Europa, manté des de fa més de mig segle la seva fórmula tradicional intacta i en el més estricte secret.