De l’1 al 18 d’octubre, 27 establiments de la ciutat de Tarragona, des de la Part Alta fins al Serrallo, passant per l’Eixample,  serviran menús i cassoletes amb el romesco com a protagonista

Els restaurants participants són: Restaurant Sol Ric, Restaurant Sol Ric Alta Taverna, Restaurant Cócula, Fòrum, La Sardineta, Restaurant La Morada, Mos, La Xarxa, Restaurant l’Arrosseria, El Pòsit del Serrallo, Restaurant La CucaFera, Casa Balcells, Restaurante El Paseo, Restaurant Nàutic Tarragona, De Vins, Mas Rosselló, Barhaus, Kraken, Octopusy, Ancora del Serrallo, Ancora del Port, Restaurant Bar Tabularium, Sentits, Bar Negresco, La Pepita, Maria Castaña, Bar Restaurant El Manjar.

Javier Escribano, president de l’AEH Tarragona Ciutat, explica que “des de l’Associació, després de les Jornades de l’Arròs Mariner i del Gastrodelirium, seguim apostant per promoure el sector a la ciutat, a través de l’organització de Jornades com aquestes que ens ajuden a recuperar-nos i tirar endavant”. Escribano afegeix que “aquest nou esdeveniment gastronòmic és per l’associació i per la ciutat una oportunitat per reactivar l’activitat als bars i restaurants de Tarragona, per promoure el consum de proximitat durant tot l’any i per posar de  relleu la qualitat gastronòmica dels restaurants i bars associats”.

A la pàgina web aeht.es/jornades-gastronomiques/tarragona-romesco  s’hi poden consultar els menús i cassoletes que ofereixen els restaurants, tots ells maridats amb vins de les Bodegues Pinord. Els menús oscilen entre els 20€ i els 40€ i les cassoletes tenen un preu comú de 5€.

Alfons Allague, representant de Pinord, ha volgut posar de relleu “l’empenta i motivació per tirar endavant jornades tant necessàries”. I ha afegit “és un honor col·laborar-hi perquè són moments de recolzar-nos uns als altres”.

Aquesta iniciativa de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona Ciutat, compta amb la col·laboració del Patronat de Turisme de l’Ajuntament de Tarragona, el Port de Tarragona i amb el patrocini de Bodegues Pinord.