Recaredo, estableix el 100% de la segona fermentació amb most ecològic
en la totalitat dels seus vins escumosos Corpinnat.
Aquesta nova manera d’elaborar per mètode tradicional aposta per l’ús de matèries d’origen exclusivament vitivinícola

“RECAREDO dona un pas més enllà en la concepció de vins escumosos de terrer elaborant la totalitat dels seus Corpinnat amb most ecològic per provocar la segona fermentació en ampolla”, explica Ton Mata, tercera generació de la família elaboradora de vins escumosos. D’aquesta manera, Recaredo “substitueix el sucre ecològic refinat de canya per most provinent de les seves vinyes o per most concentrat rectificat ecològic”.

“Fer vins amb una connexió franca i directa amb el seu origen és una de les prioritats per a l’equip i la família Recaredo. És per això que, després d’un període de recerca iniciat el 2013, hem avançat any rere any fins aconseguir que tota la nostra producció fes la segona fermentació amb most ecològic des del 2017”, explica Mata.

El projecte i les investigacions es van iniciar l’any 2013.

El most conté una alta concentració de sucres naturals provinents del propi raïm, una característica que el fa apte per al tiratge de les ampolles, la seva posterior segona fermentació i la llarga criança. “L’ús de most propi o most concentrat rectificat ecològic suposa produir vins escumosos a partir d’elements que tenen exclusivament la vinya com a origen”, comenta Mata. El sucre refinat de canya, tot i comptar amb característiques tècniques similars a les del most concentrat rectificat, s’importa de països de clima majoritàriament tropical com ara Brasil, Tailàndia i la Índia.

“Aquesta manera d’elaborar per mètode tradicional suposa una aposta puntera en la recerca d’una relació més sincera amb el terrer”, expliquen fonts del celler. Seguint aquesta línia, RECAREDO utilitza també llevats propis aïllats de les seves vinyes per a la primera i la segona fermentació.

Les referències de RECAREDO que properament veuran la llum són:

  • Terrers 2017 i Intens 2017 (most concentrat rectificat ecològic en segona fermentació)
  • Subtil 2015 (amb most obtingut de les nostres pròpies vinyes)
El Recaredo Subtil Vinyes del Roure 2015.

“Aquestes collites marquen l’inici d’una nova etapa per a nosaltres”, conclou Ton Mata.