La Festa comença aquesta nit amb el Nocturna Vinum, i s’allargarà fins diumenge vinent amb més d’una trentena d’actes arreu del Bages i Moianès, amb Artés com a punt neuràlgic

“Serà diferent, però serà la Verema”. Amb aquest lema l’Ajuntament d’Artés i el Consell Regulador de la DO Pla de Bages, entitats organitzadores de la 25a Festa de la Verema del Bages celebraran des d’avui  fins el diumenge 4 d’octubre més d’una trentena d’activitats programades arreu del territori bagenc i també al Moianès. “La festa té una clara voluntat descentralitzadora i d’arrelament arreu del territori, per tal d’acostar el patrimoni vitivinícola de la comarca i els vins de la zona arreu del Bages”, expliquen els seus organitzadors.  L’alcalde d’Artés, Enric Forcada, com la secretària de la DO Pla de Bages remarquen “la importància de que es celebri una festa com la Verema, i es faci apostant pel territori, la proximitat i una obertura dels actes arreu del Bages.”

Enguany per tal de celebrar amb seguretat la 25a Festa de la Verema del Bages cal fer inscripció prèvia o compra anticipada d’entrades al web www.festaveremabages.cat, tot i que si l’aforament ho permet també es podran adquirir entrades el dia de l’acte en qüestió.

Artés, epicentre de la Verema

La Festa mantindrà el seu epicentre a la vila d’Artés durant el cap de setmana. Tant dissabte a la tarda com diumenge al matí, amb el vermut musical, i diumenge al vespre, la Plaça Vella d’Artés acollirà degustacions de vins DO Pla de Bages i música en directe. Dissabte vinent es podrà gaudir dels Tastos amb ritme, amb un sopar maridatge a càrrec dels restaurants Al Punt, La Xicra i Pessics Pastisseria.

Aquest any es requerirà la compra d’entrades anticipades per tal de garantir un aforament segur i respectar tota la normativa COVID. Si les condicions d’aforament ho permeten, també es podran comprar el mateix dia de l’acte. Diumenge el Carrer Roquefort d’Artés acollirà també la fira d’artesania, que tindrà un recinte perimetrat per tal d’assegurar l’aforament en tot moment.

Els tastos guiats per conèixer els vins DO Pla de Bages

Dissabte i diumenge el Parc de Can Cruselles d’Artés acollirà fins a 12 tastos de sumolls, picapolls, vins negres, vins TOP, vins blancs, escumosos i caves guiats pels sommeliers Anna Castillo, Irene Cozas, Josep Pelegrín, Dami Vila i Jaume Pont. Els tastos guiats serà una bona manera de descobrir els vins DO Pla de Bages o aprofundir en el seu coneixement. Caldrà fer la compra anticipada de tiquets a www.festaveremabages.cat.

El Nocturna Vinum i la inauguració a la Torre Lluvià

La 25a Festa de la Verema del Bages tindrà inici amb un preludi de luxe, el Nocturna Vinum. Un vespre de Verema per gaudir acompanyats d’una bona copa de vi i tapes gastronòmiques amb espectacles i música en directe. A Manresa el Nocturna Vinum es celebrarà a Cal Bisbe, Kursaal Espai Gastronòmic, El Traster, Rooftop de l’hotelet Casa Padró i al Canonge, i a Artés a l’Espai Artium.

El tret de sortida inaugural serà demà divendres dia 2 d’octubre a la Torre Lluvià de Manresa, on es presentaran les plaques commemoratives de la 25a Festa de la Verema del Bages, es faran visites a la Torre Lluvià, al projecte de recuperació de vinya antiga de la DO Pla de Bages, tast de vins dels cellers de Manresa (Oller del Mas, Collbaix-celler el Molí, Celler Cooperatiu de Salelles i Fargas-Fargas) i la presentació de la Ruta del vi DO Pla de Bages.

Visites guiades per poder conèixer el patrimoni vitivinícola

El Bages té una llarga història relacionada amb la vinya i el vi, una història que ha forjat el caràcter de la gent i que forma part de la nostra identitat col·lectiva. És per això que durant el cap de setmana de la Festa de la Verema, amb inscripció prèvia al web www.festaverema.cat, es podran realitzar diverses visites i rutes al patrimoni de la vinya i el vi als municipis d’Artés, Avinyó, Castellnou de Bages, Fals (Fonollosa), Manresa, Monistrol de Calders, Navàs, Pinós, el Pont de Vilomara i Rocafort, Rajadell, Sant Fruitós de Bages, Sant Vicenç de Castellet i Santpedor. A www.festaveremabages.cat es pot consultar més informació de les rutes i realitzar la inscripció.

Més informació:

Artés és un poble on la Verema té un arrelament molt important. Fruit d’això s’ha realitzat un vídeo-documental per celebrar aquesta 25a Festa de la Verema del Bages:

https://www.youtube.com/watch?v=7mdICUMwzmM