El Celler Masroig, celebra enguany en format digital l’onzena edició de l’emblemàtica Festa del Vi Novell. Al cap d’una dècada de tradició presentant el primer vi de la temporada, la ja consolidada festa es trasllada a les xarxes socials per garantir les mesures dictades per fer front a la crisi sanitària de la Covid-19

L’11a Festa del Vi Novell es podrà seguir en directe el proper dimecres 11 de novembre a les 20 h. La trobada virtual tindrà com a protagonista a Meritxell Falgueras, periodista i sumiller, i padrina d’aquesta edició. Es podrà seguir a través del perfil d’Instagram del Celler Masroig (@cellermasroig) i de la Meritxell Falgueras (@winesandthecity). En aquest sentit, “es podrà accedir a la trobada virtual de manera immediata, des de qualsevol dispositiu electrònic, i es donarà la possibilitat a tots els usuaris de viure des de casa una celebració atípica, però fidel al seu esperit bandarra i popular“, expliquen fonts del celler, un dels referents de la DO Montsant.

L’objectiu d’apostar pel format digital és assegurar la continuïtat d’una festa considerada pionera en el sector. Malauradament, donada la situació actual, no es podrà dur a terme la tradició d’espinjolar la bóta que es realitza des de fa generacions coincidint amb la celebració de la matança del porc, “però sí que s’establirà un diàleg proper i distès amb els seguidors que hi accedeixin i se’ls hi donarà la possibilitat d’expressar la seva opinió, a més de formar part de la festa d’una manera més activa“, comenten.

El vi novell 2020, a la venda dilluns vinent

Durant aquesta activitat, es presentarà també de manera oficial el vi novell 2020, que es podrà adquirir prèviament realitzant una prereserva a partir del 2 de novembre a través de la botiga online del celler o bé comprant l’ampolla als diversos punts físics que es trobaran anunciats al web vinovell.cat. “La nova imatge del vi novell, que es desvetllarà ben aviat, està molt vinculada al fet de ser un any diferent, en què no hi haurà festa presencial ni centenars de persones esperant amb impaciència el nou vi“.

El fet de no poder desplaçar-se a El Masroig per viure aquesta celebració amb intensitat fa que s’hagi de reviure a través de fotografies. Per això, la identitat d’aquesta anyada fa un homenatge a El Masroig com a poble i convida a rememorar, a través del vi novell, tot allò que el fa especial, com els seus comerços, els seus racons o la seva gent.