Aquest esdeveniment tindrà lloc del 9 al 15 de novembre i suma una setantena d’activitats organitzades per cellers, entitats, associacions vinculades al món del vi per a tot el territori català amb un objectiu comú: oferir un tast de la immensa varietat i riquesa del sector

La Setmana del Vi Català s’ha presentat aquest matí en roda de premsa telemàtica amb la presència de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i el director general de l’INCAVI, Salvador Puig. “La Setmana del Vi Català és un nou format de promoció dels vins catalans adaptat a l’actual situació del COVID“, ha explicat la consellera d’Agricultura.

Jordà ha afirmat “que els objectius de la Setmana del Vi Català són oferir un tast de la immensa varietat i riquesa del sector del vi a Catalunya; mostrar la fortalesa del sector de la vinya i el vi als consumidors i la societat catalana en general i aglutinar i ser eficients a nivell comunicatiu per tal de promocionar i donar a conèixer els vins catalans per part tots els agents que formen part d’aquest sector. A més, “aquest nou esdeveniment té voluntat de continuïtat i d’esdevenir la festa anual dels vins catalans“. La Setmana del Vi Català neix davant la impossibilitat d’organitzar enguany la Mostra de Vins i Caves de Catalunya i, amb la voluntat de l’INCAVI, d’organitzar un altre esdeveniment que compti amb la participació de tots els agents del sector.

La Consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, durant la presentació del programa d’activitats.

Tot i que, en un primer moment, la voluntat del sector era que la Setmana del Vi Català comptés amb activitats presencials de petit format i virtuals, les darreres mesures restrictives i la situació de l’afectació del COVID a Catalunya, ha obligat a què la Setmana sigui completament virtual. En aquest sentit, el director general de l’INCAVI ha volgut destacar “la responsabilitat i l’agilitat dels cellers i promotors d’activitats en readaptar i canviar les activitats és d’agrair la bona rebuda i l’interès dels promotors en crear activitats adaptades al COVID i, també aquells promotors que van proposar activitats però que, finalment no es podran dur a terme per les darreres restriccions, com per exemple el Most Festival, que també havia programat activitats expressament per la Setmana del Vi Català“.

70 activitats amb el vi com a protagonista i la Festa del Vi Novell

La Setmana del Vi Català comptarà amb una programació oberta i participativa, feta amb les propostes dels propis actors del sector més les que ha organitzat l’INCAVI de forma directa. Tota la programació i calendari es pot consultar a la web www.setmanadelvicatala.cat. El programa de la Setmana del Vi Català està dividit en cinc grans eixos: enoturisme, gastronomia i restauració, activitats comercials, cultura i vi. La major part d’activitats són divulgatives i també s’hi podran trobar accions comercials com descomptes per la compra de vi. També, tenint en compte que l’11 de novembre és la Festa del Vi Novell i que enguany no es podrà fer la Festa al Palau Robert, s’han preparat activitats virtuals per poder conèixer aquest primer vi de l’any.

 

Per donar cobertura a les mesures actuals i per facilitar poder gaudir del vi i conèixer el seu sector evitant desplaçaments, “des de l’INCAVI s’ha treballat perquè la Setmana es pugui gaudir en tot moment des de casa, amb un canal propi de TV on, a través del canal de You Tube de l’INCAVI s’oferirà una programació pròpia“, ha explicat Salvador Puig, director de l’INCAVI. El canal de ‘La Setmana del Vi Català’ serà un espai d’informació, d’opinió, debat i entreteniment. Un espai plural, divers, equilibrat, que mostrarà la riquesa del vi a Catalunya. Des de nord fins al sud. Des de pagesos, elaboradors, enòlegs, distribuïdors, restauradors, gastrònoms, tastadors, sommeliers, comunicadors i públic final.

Salvador Puig, director general de l’Institu Català de la vinya i el vi.

Hi haurà una programació de matí, que anirà de les 11:00 a les 13:10, aproximadament amb entrevistes, tertúlies i taules rodones. I a la tarda, de 17:00 a 20:00 aproximadament, s’hi podran veure espais de divulgació, amb presència de totes les DO, “amb una mirada cultural i curiosa, amb tastos de vi i convidats que expliquin la seva experiència escollint el vi català“. Un canal, una programació, un conjunt de mirades, que expliquin per què Catalunya és un país de vins. Els presentadors estaran al Palau Robert de Barcelona i, des d’allà, connectaran amb tots els participants a través d’internet. Aquest canal estarà conduït per David Jobé i Judit Cortina, d’Enoturista.cat.

A més, la Setmana del Vi Català serà present a totes les televisions locals de Catalunya gràcies a l’acord amb Penedès TV i La Xarxa. Cada dia es faran connexions als programes NEX (l’informatiu de la Xarxa), el magazín Ben Trobats, i al programa “Connecti-cat”.

Per més informació, visiteu la pàgina web de la Setmana del Vi Català:

https://www.setmanadelvicatala.cat/