El Celler Masroig presenta, per 11è any consecutiu, una nova anyada del seu emblemàtic Vi Novell. Sota la dita “A cada porc li arriba el seu Sant Martí”, vinculada a la matança del porc, s’han anat presentant any rere any les diferents edicions d’aquesta celebració

En aquesta edició, però, s’ha apostat per una imatge completament diferent, amb l’objectiu principal de fer un homenatge a “El Masroig com a poble i convidant a rememorar a través del vi novell, tot allò que el fa especial, com els seus comerços, els seus racons o la seva gent“. De fet, a les diverses etiquetes s’hi poden observar imatges de diversos indrets del municipi, així com de la seva vida quotidiana. Segons els organitzadors, “el canvi d’imatge, dissenyat per Atipus, estudi de disseny gràfic reconegut del sector, ve marcat per la situació actual, per voler apropar el vi novell a les cases, ja que enguany no es podrà realitzar la celebració de l’11a Festa del Vi Novell de manera presencial“.

En aquest context de restriccions sanitàries, en aquest 2020, s’ha apostat per celebrar la festa de manera telemàtica el proper 11 de novembre a les 20h a través de l’Instagram del celler (@cellermasroig) i de la padrina, Meritxell Falgueras (@winesandthecity), periodista i sumiller. “El Vi Novell 2020 és un homenatge als records. Com que aquest any la gent no pot venir a El Masroig, el nostre objectiu és apropar-lo a la gent. La imatge d’aquesta anyada són postals amb escenes quotidianes del poble, com si fossin souvenirs que arriben directament a casa teva. Amb el format de postal volem enviar molts records als nostres fidels seguidors i transmetre un missatge molt important: No ens oblidem de vosaltres”, assegura Marta Anguera, responsable de màrqueting i comunicació del celler.

Com funcionarà aquesta activitat

Seguint amb aquesta filosofia, “el celler no ha dubtat en cap moment que la celebració s’havia de tirar endavant i comptar amb un/apadrí/na per no perdre la tradició i per aportar el seu granet de sorra en transmetre il·lusió en un moment tan dur com el que s’està vivint. No podem fer un concert, ni reunir gent a la plaça, però sí que podem ser actius, gaudir dels petits plaers i, sobretot, no oblidar-nos mai del públic fidel a aquest esdeveniment”, afegeix Marta Anguera.

Per poder participar en la festa telemàtica, des del celler s’anima a la gent a adquirir l’ampolla del vi novell a través de la botiga online o bé comprant l’ampolla als nombrosos punts físics, repartits al llarg de tot el territori català, i que es troben ja anunciats al web vinovell.cat. “El Celler Masroig es converteix així en el primer celler que llança al mercat el seu vi novelli, gràcies també al fet que la collita s’ha avançat respecte d’altres anys, és el primer any que poden disposar del vi abans de l’11 de novembre“, expliquen des del citat celler.

Segons expliquen les mateixes fonts, “El Vi Novell 2020 és un vi fresc, afruitat i honest que presenta un intens i brillant color robí. Aromes a fuita vermella, principalment cirera i maduixa, estan complementades amb notes làctiques”. Continuant amb la nota de tast facilitada pel celler, “al paladar ens mostra suavitat i frescor, amb algunes notes a llaminadures. Vellutat, amb un post-gust llarg. És un cupatge amb varietats de garnatxa negra i carinyena, seleccionades de les vinyes del celler, que combina amb tot tipus de menjar relacionat amb el porc. L’elaboració és 100% maceració carbònica, una tècnica de vinificació on els raïms sencers fermenten a temperatures altes, fins a 30º, sense oxigen“.