El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat ha posat en marxa una eina informàtica de gestió per al territori, que permet tenir registrades i identificades totes les vinyes de la DO i, a la vegada, garanteix una correcta gestió tècnica i administrativa de les vinyes i dels seus viticultors

Aquesta eina, que és un sistema d’informació geogràfica, ofereix la possibilitat de realitzar consultes sobre qualsevol aspecte relacionat amb la vinya: varietats, anys de plantació, paratges, el control de les pesades… A més a més de les dades relatives als viticultors i als cellers. El sistema permet treballar mitjançant la visualització de mapes topogràfics, geològics, fotografies aèries -des del 1945 fins a l’actualitat-, entre d’altres.

Des del Consell Regulador ara es facilita l’accés a aquest instrument als viticultors de la DO. D’aquesta manera, cada titular d’una vinya podrà tenir accés a les dades relatives a la seva explotació i, a la vegada, podrà consultar les dades de conreu de la DO seguint els paràmetres de la Llei de Protecció de Dades.

L’eina de gestió del territori que s’ha implementat a la DO reflecteix tots els treballs de classificació de les vinyes i d’organització del territori de la DOQ Priorat. En l’actualitat, la DO té registrades 4639 parcel·les vitivinícoles i 537 viticultors.