A partir de l’11 de novembre, per Sant Martí, arriba al mercat el Vi Novell 2020, tal com diu la dita “Per Sant Martí, mata el porc i enceta el vi”. Aquest any la Festa del Vi Novell no es podrà dur a terme, però es farà una presentació virtual dins de la Setmana del Vi Català

Aquest producte de temporada i de producció limitada només s’embotella a l’inici de cada campanya i és el primer tast de la collita. És un vi afruitat i fresc que recorda al gust del raïm i que és ideal per acompanyar altres productes de temporada, a més de ser el maridatge perfecte per a tots aquells productes derivats del porc. I és que, com diu la dita “Per Sant Martí, mata el porc i enceta el vi”.

En ser un producte de temporada, el seu consum és molt limitat, ja que només està disponible quan arriben els primers vins dels cellers, els vins joves, i per tant parlaríem d’un consum òptim que arribaria fins als volts del mes de març.

L’Institut Català de la Vinya i el Vi, juntament amb 10 cellers de diferents Denominacions d’Origen (Celler Carles Andreu, Celler Cooperatiu de l’Espolla, Cooperativa La Granada, Covides, Maset, Celler Masroig, Sant Josep Vins, Sanstravé, Vinícola de Sarral i Vins Petxina) organitzen de forma conjunta la recuperació i promoció del Vi Novell a Catalunya.

El Vi Novell a la Setmana del Vi Català

Aquest any, enlloc de la tradicional Festa del Vi Novell que tenia lloc als jardins del Palau Robert i on es podien tastar els primers vins de diferents cellers, aquest any, s’ha optat per celebrar l’arribada del Vi Novell de forma virtual. Aquesta celebració telemàtica coincideix amb la primera edició de la Setmana del Vi Català, organitzada per INCAVI en col·laboració amb les denominacions d’origen del territori. Així, dimecres 11, la programació de la Setmana del Vi TV, l’espai d’informació, opinió, debat i entreteniment per promoure el vi català, girarà al voltant d’aquests primers vins de l’anyada 2020.

A les 12:30, els espectadors podran connectar-se a la taula rodona Vi novell, un vi de nivell, on participarà Jaume Martí, del celler Sant Josep Vins, en representació dels cellers que promouen aquesta iniciativa. A la taula debatrà amb el periodista Xavier Grasset i Àstrid Goldstein, del Celler de Can Mata. Una tertúlia distesa que estarà conduïda pel periodista David Jobé, creador del web de vins i viatges, Enoturista.

A la tarda arribarà el torn del tast de la mà de tots els cellers que promouen la iniciativa del Vi Novell. Cada representat explicarà el seu projecte i convidarà als espectadors a gaudir del seu Vi Novell mitjançant un tast guiat. L’espai estarà conduït per la periodista Eva Vicens, directora dels Premis Vinari, i arrencarà a les 17:30h.

Es podrà seguir a www.setmanadelvicatala.cat