Aquest llibre és una aproximació a les nostres varietats de raïm tradicionals, una obra que vol apropar la cultura catalana del vi a un públic ampli i donar a conèixer les particularitats d’aquells raïms que fan que els nostres vins siguin únics. Per aconseguir- ho, inclou una descripció detallada de cada varietat i una selecció dels millors vins elaborats 100% amb els nostres raïms històrics, aquells que darrerament anomenem autòctons. L’obra ja es pot trobar a les llibreries al preu de 21.5 euros.

En Lluís Romero Garrido (1974) és filòleg i sommelier. Combina la seva tasca com a professor amb les activitats entorn del vi. Ha participat en concursos de sommeliers, ha estat jurat en premis de vins i ha col·laborat amb diversos restaurants amb estrelles Michelin. És l’autor de Grans vins a petits preus (2015), Vins secrets de Catalunya (2016), Grans vins a petits preus 2018 (2017) i Els millors vins dolços de Catalunya (2019), tots publicats per l’editorial vallenca Cossetània.

Avui per avui, continua cuidant la seva petita i vella vinya prop del Montseny, de la qual, amb l’ajut d’un parell d’amics, fa vi al garatge de casa. Alhora, experimenta amb una microvinya plantada al seu propi jardí amb què mira de conèixer de prop diferents varietats de raïm.