Perinet presenta aquests dies el Likka 2018, un cupatge de Carinyena, Syrah, Garnatxa i Merlot, elaborat amb raïm procedent de les vinyes Mas Vell, Mas del Xell i Argeles. Un vi que surt aquests dies a la venda també amb una finalitat solidària ja que una part dels ingressos aniran destinats directament a l’edició d’enguany de la Marató de TV3 per tal de col·laborar en la recerca i la lluita contra la pandèmia de la covid 19.

El Merlot i la Syrah provenen de la vinya de Mas Vell, amb uns ceps plantats al sud del celler i que gaudeixen d’una exposició total al sol la qual cosa li permet maximitzar la maduresa potencial del seu raïm“, explica Blai Rosés, del citat celler prioratí. Aquesta vinya es troba ubicada a 400 m d’alçada, “un fet que li aporta frescor i ens ajuda a retenir l’acidesa del raïm que s’hi produeix“, continua Rosés. Per la seva part, la Garnatxa procedeix de la vinya Mas del Xes, situada darrera mateix del celler, tot formant una mena d’amfiteatre natural davant de la Serra del Monsant. I, finalment, la Carinyena es conrea a la vinya d’Argeles, d’on hi destaquen “els seus sòls vermellosos en una barreja d’argiles i pissarres ubicades a prop del terme municipal de Torroja del Priorat”. “Les condicions climàtiques de l’anyada que presentem, la 2018, han donat com a resultat una excel·lent collita que ens permet expressar la singularitat del terrer particular de les vinyes de Perinet“, continua Blai Rosès. El Likka 2018 ha fet una criança de sis mesos en bóta de roure francès neutre.

Likka és un vi de mosaic d’edició limitada de cinc mil ampolles elaborat amb les varietats pròpies del celler i “representa la gamma d’entrada als vins de Perinet“. El nom de Likka prové de l’idioma cèltic i significa “pedra”. “Aquest vi -diu Rosès- representa l’esperit de la DOQ Priorat i el paisatge rocós que cobreix el seu sòl on les seves vinyes creixen sobre la llicorella aportant notes minerals i terroses alhora que una agradable acidesa“. La nota de tast que ha elaborat Perinet sobre el Likka 2018 explica que “és un vi agraït a la llum del mediterrani que ens mostra notes de tabac i aromes a sotabosc mediterrani i en boca hi sobresurten les panses, el licor de móra i la melmelada de maduixa. Amb un taní amable i fresc harmonitza amb notes de canyella i sotabosc. Un vi ideal per acompanyar àpats suculents i transportar-nos a la naturalesa abrupta i harmoniosa d’una terra indòmita“.

De cada ampolla venuda de Likka,  2 euros aniran destinats a la causa solidària que organitza la Marató de Tv3, així el resultat d’aquesta campanya i la venda de l’anyada 2018 podria significar fins a 10.000 € per a la recerca i la lluita contra la pandèmia.