Les Vinyes del Convent ha posat a la venda recentment la nova anyada d’una de les seves referències d’elaboració pròpia: “Diferents”, el seu primer escumós . Amb el Diferents 2018 el celler de la Terra Alta té com a un dels seus objectius el poder arribar a un consumidor jove, “tot i ser un producte amb una bona estructura i complexitat

Elaborat a partir de l’emblemàtica garnatxa blanca de la Terra Alta, parellada i macabeu, es tracta d’un dels pocs escumosos emparats actualment a la DO Terra Alta, i compta amb una criança de 20 mesos “que li ofereixen una bombolla integrada, així com unes aromes madures i tocs de brioixeria“, expliquen fonts del citat celler..

Es tracta d’un vi escumós “d’altíssima qualitat elaborat amb raïms collits a mà de forma curosa i amb una delicada selecció en el seu moment òptim de maduresa. Una vegada al celler, es premsa el raïm sencer, fermenta en dipòsits d’acer inoxidable i, finalment, en formigó. Com a resultat trobem un vi escumós de color groc llimona pàl·lid que compta amb una fina i elegant bombolla“.

Un celler inaugurat el 2017

Les Vinyes del Convent és l’únic celler de la Terra Alta que es troba a Horta de Sant Joan, una població tradicionalment lligada al món del vi i sota el paraigua de la Denominació d’Origen Terra Alta. El celler va ser inaugurat el juny de 2017 amb la presentació de les seves 5 primeres referències: Los Ceps de la Via Verda Blanc, Los Ceps de la Via Verda Negre, Els Costums Blanc, Els Costums Negre i Mas de Sotorres. Des de llavors han vist la llum Lola Bel, un rosat 100% garnatxa peluda, homenatge a la mare d’Elies Gil; Mon Pare, vi negre criança elaborat a base de syrah, cabernet sauvignon i garnatxa, homenatge al pare d’Elies Gil; Lo Presbiteri, vi de missa elaborat amb raïm sobremadurat de les varietats moscatell i garnatxa; i l’actual escumós Diferents.

Una imatge de la presentació del nous escumós. Al fons, la població d’Horta de Sant Joan.

Lots especials per Nadal

Aquesta nova anyada se suma a la resta de novetats que el celler treu al mercat per a aquest Nadal. A la seva botiga online -(www.lesvinyesdelconvent.wine)- Les Vinyes del Convent ha posat a la venda diferents lots exclusius per brindar durant el Nadal per tal d’adaptar-se a tots els paladars“. D’entre ells en destaca un lot de dues ampolles dels vins Els Costums blanc i Els Costums negre, referències que reuneixen tradició, territori i saber fer.

La segona opció estaria formada per un vi negre i un rosat: Lola Bel i Mon Pare, dos vins elaborats com a homenatge tant al pare com a la mare d’Elies Gil i, per extensió, a tots els pares del món. “Finalment, s’ha posat a la venda una tercera opció, que seria una variant d’aquest segon lot però afegint el vi blanc Mas de Sotorres, aconseguint així una opció més complerta per a aquestes festes“, concluen.