Miquel Hudin és un escriptor i tastador nord-americà croat que fa anys es va instal·lar al Priorat. El 2008 va començar a publicar un seguit de guies de viatges sota la col·lecció Vinologue (entre d’altres, n’ha escrit la del Montsant, Priorat, Empordà, Georgia o Menorca). Hudin s’ha fet també un nom per la seva tasca de prescriptor de vins catalans a Amèrica. Aquests dies ha publicat la llista dels seus millors vins catalans d’aquest 2020

Miquel Hudin explica que “malgrat la bogeria d’aquest any infernal interminable i la inevitable cancel·lació d’una sèrie d’esdeveniments als que tenia previst a assistir, tot i així he aconseguit tastar una gran quantitat de vins de diferents punts d’Espanya i sobretot de Catalunya“. Una tria elaborada després de tastar prop de 800 vins, “la majoria a cegues” i especifica que  aquesta xifra “suposa un 20% menys del normal per mi però ha estat una massa crítica més que suficient per arribar a la meva llista anual dels “Millors Vins Catalans”.

Hudin confessa que “aquesta mena de llistes sempre tenen un punt presumptuós perquè no és possible físicament tastar absolutament tots els vins en existència, però tal i com vaig fer amb els Millors vins catalans del 2019 (en anglès) o fins i tot amb l’elecció del Millor vi català del 2018, del que es tracta és de posar en valor alguns dels vins que m’han cridat més l’atenció durant l’any i que segons una definició o altra es podrien considerar els millors”.

En relació de llistes anteriors d’altres anys, Hudin comenta que “enguany no he triat un únic vi singular com l’absolut millor de l’any, sinó més aviat una selecció de vins excepcionals per diferent motius sense cap ordre especial“.

  1. Recaredo – Enoteca Reserva Particular 2004
  2. Mas Martinet – Els Escurçons 2017
  3. Vins el Cep – OT Blanc 2019
  4. Oller del Mas – Càndia 2018
  5. Mas Alta – Cirerets 2017
  6. Bàrbara Forés – El Templari 2019
  7. Arché Pagès – Cartesius Rosat 2019
  8. Acústic Celler – Auditori 2016
  9. Mas d’en Blei – Clos Martina 2015
  10. Toto Marqués – Prades 950 2016
  11. I un dolç: Roig Parals – l’Eròtic 2017

Miquel Hudin insisteix en el fet que “aquests no són ni de bon tros els únics vins catalans excel·lents que podeu trobar, però són un punt de partida per explorar. N’hi ha molts i molts més que recomano tastar“.

Podeu llegir les seves recomanacions complertes a:

El millors vins catalans del 2020