La convocatòria per a Millor Text, Millor Imatge i Millor vídeo sobre #vicatalà i cultura vitivinícola s’ha tancat amb més de 140 propostes i ja està oberta la primera ronda de votació popular. Pel que fa a la categoria de Millor Prescripció, encara es poden presentar candidatures fins el proper dilluns 1 de febrer (inclòs)

El reconegut concurs BlocDOCat, creat fa més de 14 anys per la DO Catalunya per reconèixer i premiar les iniciatives digitals de divulgació i reflexió al voltant de la cultura del vi, s’ha convertit enguany en el Digital Wine Contest, un format de concurs adaptat als nous temps i nous formats amb molta més presència de les xarxes socials com a eina de comunicació dins del sector.

La convocatòria es va obrir el passat 3 de desembre, encara al 2020, i a l’espera de veure la resposta dels usuaris/es, els textos, imatges i vídeos es poden veure a les xarxes socials, ja que ha estat requisit etiquetar a la @docatalunya i afegir el hashtag oficial del concurs #DWCDOCat. La participació ha batut, una edició més, un rècord arribant a les 140.

En funcionament la votació popular

Un cop tancat el termini d’inscripcions, les categories de Millor Text, Millor imatge i Millor Vídeo sobre #vicatalà s’ha obert el procés de votació popular i els usuaris i usuàries poden votar pels seus treballs favorits al web del concurs https://docat.cat/digital-wine-contest/.

Les votacions estaran dividides per categories i aquesta primera ronda de votacions, que s’allargarà fins el proper dilluns 1 de febrer (inclòs), servirà per seleccionar els primers 8 finalistes de cada categoria. Si el jurat del concurs considera que hi ha més treballs que han de passar a la segona fase, podran triar fins a 2 finalistes més (fins arribar a un màxim de 10 per categoria). Ja amb la selecció dels treballs més votats, s’obrirà la ronda final de votacions per a totes les categories, a partir del 2 de febrer i fins el 15.

Vinassos també hi participa amb un article de Miquel Bonet

Si us va agradar l’article de Miquel Bonet que vam publicar el dia 22 de desembre de l’any passat en el que explicava l’experiència de Pili Sanmartín i la seva nova gamma de vins En Moviment, podeu fer-ho a cliclant a la imatge de l’article. Un cop al web, heu de buscar la seva candidatura i votar-la.

El jurat d’enguany està format per 5 membres. Com sempre, la configuració del jurat persegueix reunir amplis coneixements en fotografia, audiovisuals, periodisme, cultura del vi i publicacions digitals: Iker Morán, periodista, co-fundador de Photolari i La Gulateca (20 Minutos); Gemma Urgell, periodista i actual responsable de comunicació de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI); Jordi Comellas, productor cinematogràfic i Vice-President de Catalunya Film Festivals; Gerard Birbe, editor i membre del Consell Rector del Grup SOM; i Sole Ga. Insua, periodista i responsable de Comunicació del CRDO Catalunya.

Lliurament de premis la segona quinzena de febrer

Pel que fa a la gala d’entrega de premis, la situació sanitària no permet enguany celebrar la tradicional festa de lliurament de guardons de forma presencial, però sí que hi haurà una gala molt especial durant la segona quinzena de febrer, durant la qual es donaran a conèixer els guanyadors/es.

Més informació:

En moviment: els vins íntims de Pili Sanmartín