El prestigiós segell de qualitat International Taste & Quality Institute (iTQi) de Brussel·les ha atorgat al Vermut Miró Reserva el “Premi Internacional al Sabor Superior 2021” (Superior Taste Award 2021). Aquest és un guardó que reconeix -anualment- “aliments i begudes d’excel·lent gust i qualitat“. El premi és utilitzat com punt de referència pels directors de qualitat, i com eina potent per als departaments de vendes i màrqueting, és considerat com la “Guia Michelin” dels productes alimentaris..

Vermuts Miró revalida doncs “el premi obtingut a edicions anteriors, amb dues estrelles d’or, equivalent a un producte amb un gust excel·lent, validades per un jurat format per líders d’opinió, xefs i sommeliers de diferents restaurants amb estrelles Michelin“, explica l’empresa elaboradora. Un dels aspectes a destacar d’aquest procés de selecció “es basa en una anàlisi sensorial a cegues amb productes procedents de més de 120 països de tot el món, on són avaluats per la seva qualitat organolèptica, seguint un rigorós enfoc sistemàtic basat en els criteris d’anàlisi, on els criteris d’olfacte, aparença, gust, textura i sensació final són rigorosament valorats i puntuats segons l’esperat d’un producte de consum de la seva categoria existint una estrica avaluació per reflectir la qualitat hedònica general“, comenten les mateixes fonts.

Vermuts Miró  “es mostra molt satisfet pel fet que un jurat tan exigent hagi descrit com a excel·lent el Vermut Miró Reserva, elaborat artesanalment, segons fórmula tradicional de l’autèntic vermut de Reus, transmesa de generació en generació combinant l’efecte en el temps de maduració del vermut en fusta i la qualitat dels botànics que s’utilitzen, amb una recepta única amb gran varietat d’herbes aromàtiques i plantes alpines i mediterrànies“.

El MIRÓ Reserva s’elabora segons l’antiga fórmula de la família Miró, criat pel mètode de “soleres” i envasat “després d’un llarg procés de maceració amb una gran variació d’herbes naturals, combinades perfectament per al seu inimitable sabor“. La seva nota de tast ens explica que “el seu color és ambarí amb evolució a teula, nítid i brillant. Els seus tocs de fusta i espècies se suavitzen amb la frescor de les herbes naturals del bosc. En boca és més complex i amb caràcter. Es troba molt ben equilibrat i posseeix gran una persistència”.