Terra Alta Viva som una plataforma formada per persones, entitats, associacions i empreses locals de diferents pobles de la comarca que volem recolzar l’activitat dels negocis i empreses locals, donar opcions als joves que es volen quedar o a aquells que volen vindre a viure als nostres pobles i defensar la nostra cultura, els nostres paisatges i la seua biodiversitat“, expliquen fonts de la nova associació.

Una nova entitat que es va presentar ahir al matí a les instal.lacions del Celler Bernaví, un dels més afectats per la construcció de noves centrals eòliques, unes obres que tot just s’han iniciat aquests dies. Un dels enormes aerogeneradors que s’ha començat a construir aquests dies es troba ubicat dins el terme municipal de Vilalba dels Arcs,  i es troba situat a menys de cinc-cents metres de la partida dels Barrancs, un dels espais de la Batalla de l’Ebre a la Terra Alta habilitats per a visites. Una situació que ha provocat els rebuig de la citada plataforma Terra Alta Viva. En aquest sentit, expliquen que el territori “està massificat i que l’administració no fa res per impedir-ho. Denuncien que aquest primer molí de fins a dos-cents metres d’alçada, s’ha començat a construir en un moment en que encara hi ha pendent de resolució un contenciós administratiu presentat per GEPEC i la Denominació d’Origen Terra Alta“. Una reivindicació que va defensar també en Marco Bernava, un dels propietaris del citat celler.

L’activitat d’ahir va comptar amb l’assistència de més de 150 persones que, a més, van poder participar en d’altres propostes culturals organitzades amb la voluntat de divulgar la riquesa històrica i natural de la zona on el govern català ha permès ubicar aquestes “monstres d’acer“.

Una imatge de l’acte celebrat ahir a les instal·lacions del Celler Bernaví.

Considerem que -en aquest moment- això passa per aturar la implantació indiscriminada de centrals eòliques imposades pel govern de la Generalitat de Catalunya, seguint un model que només afavoreix l’especulació energètica d’unes poques grans empreses amb beneficis milionaris i que no té en compte els espais històrics, culturals i paisatgístics de la Terra Alta, ni l’opinió dels seus habitants i no reverteix res en  el territori si no un benefici econòmic per a poques persones“, afirmen membres de Terra Alta Activa.

Un dels aerogeneradors s’ha començar a construir a menys de cinc-cents metres, d’un dels espais de la Batalla de l’Ebre a la Terra Alta habilitats per a visites.

No estem en contra de les energies renovables, però volem un model energètic sostenible, planificat de manera equitativa arreu del país i en el que l’opinió de la gent del territori que hi viu es tingui en compte. Entenem que només així la nostra comarca podrà desenvolupar-se segons el model que volem els que hi vivim, podrà lluitar contra el despoblament que pateixen els nostres pobles i el tancament de negocis i la pèrdua de serveis essencials“, conclouen.

En aquest enllaç podeu seguir una part de la intervenció de Marco Bernava, ahir al matí al seu celler de Vilalba dels Arcs.