Tomàs Cusiné presenta ‘Microvinificacions de Les Garrigues Altes’, un projecte d’investigació de la vinya que va plantar fa 19 anys. Es tracta d’una col·lecció de vins que “mostren la seva vocació innovadora en recerca de les diferents expressions del raïm i el terrer“. Està composada per edició limitadíssima de 9 vins que exploren els matisos de 9 varietats amb elaboracions alternatives basades en l’experiència de Cusiné i el seu coneixement vitivinícola

Tomàs Cusiné presenta una edició limitada de Microvinificacions de vinyes plantades a Les Garrigues Altes. Són nou vins que són fruit de la seva experiència professional i personal i de la seva àmplia trajectòria en el món del vi, en els quals trasllada el seu afany innovador i la seva faceta d’intèrpret de la vinya. 
Les Microvinificacions “són vins de parcel·la i monovarietals que busquen la màxima expressió de la varietat i el terrer, i que rescaten mètodes d’elaboració tradicionals, com els vins naturals, el brisat per a vins blancs o la vinificació d’un escumós ancestral“. Es tracta de vins elaborats respectant al màxim la procedència del raïm i fermentats amb llevats autòctons.

Tomàs Cusiné va iniciar la seva trajectòria en el món del vi en els anys 80 al celler familiar Castell del Remei. La seva passió li va portar a emprendre Cérvoles Celler l’any 97, apostant per un terrer i uns vins que van marcar un punt d’inflexió a la regió, al mateix temps que es va incorporar a l’associació Grandes Pagos de España. El 2002 va fundar el celler Tomàs Cusiné al Vilosell, on va buscar l’elegància dels vins. Al cap de 10 anys va aconseguir el premi de l’Associació Catalana de Sommeliers com a “Millor celler de Catalunya”. El 2012 es va llençar a explorar nous horitzons gestant el projecte Cara Nord, el celler de vins d’altura de les Muntanyes de Prades. Amb aquesta col·lecció, Cusiné vol “sintetitzar tota la seva experiència de més de trenta anys elaborant vins a la DO Costers del Segre“.

Macabeu brisat 2020, Carinyena Fantasia 2020, Finca Barquera 2018, Grantaxa del Triangle 2020, Syrah del Moret 2017, Cabernet del Moret 2017 i el dolç Verema Tardana 2019.

Les Garrigues, en primer pla

Ara la seva experiència i afany continu per investigar han creat aquests nou vins, que són una mirada microscòpica de la vinya de les Garrigues Altes i de les múltiples expressions de les vinyes que cultiva a la seva propietat“, expliquen fonts del celler. En aquesta sèrie Microvinificacions,  Cusiné vol transmetre “la seva experiència i mestratge en el coneixement del terrer lleidatà. Són interpretacions -continua- molt personals de la matèria primera en forma d’elaboracions com el brisat natural de macabeu, vi blanc tradicional que es caracteritza per la maceració i la fermentació amb les pells del raïm i on es prescindeix de l’addició de sulfurós, o un sauvignon blanc fermentat en bota, o un escumós ancestral de reisling, o monovarietals de finques de garnatxa, syrah, chardonnay i carinyena, tots ells fermentats amb llevats autòctons de la mateixa finca i procedents de parcel·les excepcionals, meticulosament seleccionades.

Cadascuna d’aquestes Microvinificacions és una “expressió singular de la complexitat del sòl i la seva combinació amb la varietat, elaborats de la forma més transparent possible per a conservar la màxima connexió amb l’origen“. El PVP dels vins oscil·larà entre els 20€ i 40€.