La DO Tarragona vol aprofitar aquesta Setmana Santa per presentar l’enoturisme com una activitat segura amb totes les garanties sanitàries. La major part dels cellers del territori de la DO Tarragona (Baix Camp, el Tarragonès, l’Alt Camp i la Ribera d’Ebre) obriran les seves activitats enoturístiques seguint tots els protocols que marca la normativa. La principal recomanació és que les visites es facin sempre amb reserva prèvia

La major part dels cellers de la DO Tarragona de tot el seu territori vitivinícola (Alt Camp, Baix Camp, Ribera d’Ebre i Tarragonès) aprofitaran les vacances de Setmana Santa per posar en valor la seguretat de les propostes enoturístiques que organitzen, “ja que totes les activitats s’han preparat seguint de forma escrupolosa la normativa sanitària anti Covid, és a dir, incorporant el control d’aforament, la traçabilitat de tots els assistents, el distanciament durant les activitats i la higiene i ventilació de les instal·lacions, moltes d’elles a l’aire lliure“, expliquen fonts de la DO. “A diferència d’altres àmbits -continuen- on hi ha moltes més limitacions, les activitats a l’aire lliure permeten el contacte amb la natura i per això les activitats enoturístiques suposen una proposta ideal per gaudir amb família o en petits grups d’amics durant aquest petit període de vacances o durant els propers caps de setmana“.

Reserva prèvia, la principal recomanació

Des de la DO Tarragona es recomana sempre que abans de decidir la visita a un celler per participar en alguna de les seves propostes es consulti el web del mateix celler o es contacti telefònicament per reservar, conèixer la disponibilitat o resoldre dubtes respecte els horaris i aforaments permesos. A l’apartat d’enoturisme del web de la DO Tarragona (https://www.dotarragona.cat/enoturisme.php) es poden consultar diverses rutes, les propostes enoturístiques singulars d’alguns cellers i conèixer la totalitat dels cellers visitables.

Propostes atractives molt diverses

Les propostes dels diversos cellers de la DO Tarragona són les que s’han anat impulsant en els últims anys com ara les passejades per la vinya, visites guiades al celler amb tast de vins, rutes amb carro per la rodalies i tast de vins, tastos a la mateixa vinya, nòrdic walking entre vinyes, maridatges gastronòmics, orientació entre vinyes, escape room a l’interior d’un celler, descens de l’Ebre en caiac i tast de vins, passejades a cavall per la vinya i tast de vins, compra de productes del territori a les diferents agrobotigues de cada celler, etc.

En aquests moments, explica Vicenç Ferré, president de la DO Tarragona, “el gran al·licient que ofereixen els cellers de la DO Tarragona és el contacte amb la natura i el paisatge i la possibilitat de practicar l’enoturisme d’una forma segura i aprofitant el bon temps que es preveu a partir d’ara”.

L’enoturisme, una bona manera de donar suport als cellers

Aquest ‘inici’ de la temporada enoturística 2021, un cop l’hivern ja ha dit adéu definitivament, té l’objectiu de donar suport als cellers del territori que en l’últim any s’han vist colpejats durament pel confinament i també pel posterior tancament o les limitacions de la restauració. En tot cas, les activitats enoturístiques de la Setmana Santa i dels propers caps de setmana de primavera, suposaran la continuïtat d’altres esdeveniments per potenciar aquestes activitats per a la quinzena de cellers de la DO Tarragona que el practiquen habitualment.

Propostes com ‘La nostra vinya, el nostre jardí’, que es va fer després del confinament de la passada primavera, o les activitats dins la 2a Festa de la Verema de la DO Tarragona, que va tenir lloc el darrer cap de setmana de setembre, en són bons exemples d’aquesta potencialitat enoturística. La voluntat de la DO Tarragona “és potenciar la cada vegada més important oferta enoturística dels seus cellers, alguns dels quals ja la treballen des de fa anys i altres s’hi estan començant a sumar, per aconseguir arribar directament al client i també fidelitzar-lo“.

La futura Ruta del Vi de la DO Tarragona

En els propers mesos -i de cara a la campanya d’estiu- la DO Tarragona posarà en marxa la nova Ruta del Vi de la DO Tarragona, “una proposta molt més estructurada que significarà l’aposta definitiva de l’enoturisme com a valor diferenciador d’aquest territori vitivinícola“.