La Fira Mercat Internacional de Vins Rebels a Vilafranca suposa en aquests moments per a nosaltres és una revolució“, explica el seu organitzador, en Ton Riambau. “Durant aquests darrers mesos, s’han deixat de celebrar fires importants pels amants dels vins naturals com són l’H20 i Vellaterra i amb el tancament perllongat de la restauració i les dificultats que han patit les botigues, i hem cregut necessari que algú agafés la iniciativa“, continua.

Un cop confirmada la data, les bones relacions entre els diferents cellers van fer que ràpidament s’assolís la xifra dels 40 participants, d’arreu de Catalunya, de l’Estat i fins i tot de França“, explica Riambau, del celler Porcellanic.

En aquesta trobada, el visitant podrà tastar una àmplia gamma de vins a partir de diferents elaboracions, procedents diferents de territoris ben diferents, microcuvées (petitíssimes produccions) i “multitud de formats des de l’enòleg rebel fins a cellers amb llarga tradició que han tornat o mai han deixat de treballar d’una forma que va més enllà de fer bon vi sinó que tenen com a filosofia el respectar la terra i la tradició“. La fira Rebels estarà ubicada en l’espai Parc de l’U d’Octubre. The Wine Truck -bar de vins itinerant- col.laborarà amb aquest certamen tant pel que fa al control d’accessos. Els assistents a aquesta activitat, rebran una copa Riedel i podran comprar la samarreta d’aquesta primera edició de la Fira.

També hi haurà un punt especial amb un indi ballant a escala real on fer la foto ideal pel record o per Instagram, picada d’ullet als vins de la fira naturals, rebels i lliures. Serà un espai obert i ampli on es podrà passejar pels circuits marcats i gaudir dels tastos asseguts en un espai propi per a cada celler. Entre tast i tast seguint el més estricte protocol Covid s’utilitzarà un gel desinfectant per higienitzar fet per l’ocasió sense cap aroma. Ja hi ha un gran nombre d’entrades reservades pel diumenge 6 i el dilluns 7 es preveu comptar amb l’assistència de diversos restauradors d’arreu. L’horari serà d’11 a 19h, un fet que “ens permetrà gaudir sense presses dels vins, tastar noves anyades i descobrir nous projectes“.

Les entrades es poden adquirir a www.codetickets.com i es recomana que la reserva es faci de manera anticipada pel control d’aforament.

Cellers participants

Porcellanic – Celler Masia Toni Coll – Can-vi – Bellmunt i Oliver Viticultors – Vins de Foresta –  Domaine du petit oratoire – Parés Baltà – Vins Desantesos – Cal Xurriu – Avenc del Garraf – Víctor Núñez – Can Buscall – Hameau Toucheboeuf – Cal Cols – Can Suriol – Vital – Burgos Porta – Celler Cos a Cos – Bodega la Encina – El jardí dels sentits – Montrubí – La Rural – Can Pasqual de Gelida – Celler Mulet Viticultors – Celler Foracaime – Tanca els ulls – Ficaria Vins – Un sol cel Vins – Álvaro González – Mas Gomà – Vi viu – Taranna Po-ètic – Paret Seca Vins – Vins entre vinyes – Celler Sanromà – Celler Anna Rosell- Celler Bolet – Cal Teixidor – Dalt.