El Consell Regulador de la D.O. Cava ha determinat limitar temporalment, i per segon any consecutiu, la producció. Per la ja propera verema s’ha autoritzat collir 11.000 quilograms de raïm per hectàrea en tot l’àmbit de la Regió del Cava. La xifra total suposa 1.000 quilograms més que a la campanya del darrer any. La decisió s’ha adoptat per majoria dels dotze vocals que integren el ple del Consell Regulador. El president del Consell Regulador, Javier Pagés, considera que “encara no s’han donat els requisits conjunturals necessaris per restituir els 12.000 quilògrams per hectàrea”.

L’objectiu de la mesura, segons el president de la institució, Javier Pagés, és “avançar en corregir la situació excedentària del sector causada per la Covid-19 i pel sobrant d’hectàrees en plantació de la D.O. Així s’ha fet una nova crida a la unitat i a la responsabilitat de tots els agents del sector per aconseguir autorregular el mercat”. La voluntat és la d’assentar les bases per a la recuperació dels preus que s’abonen pel raïm.

El president del Consell Regulador de la D.O. Cava ha volgut fer una expressa defensa de tots els viticultors, i es mostra convençut que s’han de pagar “uns preus dignes per la producció” per tal d’assegurar la sostenibilitat del sector. Entenen, en aquest sentit, “que tota la cadena de valor de la Denominació d’Origen, i tots els poders públics, han d’actuar amb responsabilitat per tal de garantir un creixement ordenat i sostenible de la mateixa”.

D.O. Cava, compromís amb l’origen, la terra i la sostenibilitat

Amb més d’un 70% de vendes internacionals, Cava és la DO espanyola que més exporta. Reuneix més de 38.000 hectàrees de vinya i més de 6.800 viticultors. Els seus 370 cellers associats són presents en més de 100 països. El Cava, “harmonia universal per a la gastronomia“, s’elabora pel mètode tradicional amb un estricte compromís amb l’origen, la terra i la sostenibilitat.