La DO Terra Alta aconsegueix 31 medalles ( 18 d’or i 13 de plata) al concurs internacional Grenaches du Mon en la novena edició d’aquest concurs, que enguany s’ha convertit en un certamen itinerant per tal de respectar les recomanacions sanitàries imposades per la crisi del coronavirus
LListat de premiats
MEDALLES D’OR
Almodí 2020, Altavins Viticultors
Anima de l’Avi Arrufi 2019 Blanc, Celler Piñol
Clot Encís Ranci, Sant Josep Vins
Hereus Garnatxa Negra 2019, Caterra
Ilercavònia 2020 Blanc, Altavins Viticultors
La Cisqueta de Corbera Blanc 2019, Agrícola Corbera d’Ebre
La Senyoria 2019, Les Vinyes del Convent
LaFou de Batea 2016, LaFou Celler
La quarta Blanc 2019, Sant Josep Vins
Llàgrimes de tardor Mistela blanca 2019, Sant Josep Vins
Mistela Blanca Somdinou, Celler Cooperatiu de Gandesa
Mistela Blanca Strike Up 2019, Bodegas Pedro Masana
Mistela Negra Strike Up 2019, Bodegas Pedro Masana
Músic de Carrer Negre 2019, Celler Xavier Clua
Naturalis Mer Roure 2019, Celler Cooperatiu de Batea
Puresa Ranci, Celler Cooperatiu de Gandesa
Vallmajor Blanc 2020, Celler Cooperatiu de Batea
Lo Noi del Saxo Blanc 2020, Celler Xavier Clua
MEDALLES DE PLATA
Autèntic 2019, Escola Agrària de Gandesa
Casa Mariol Selecció Garnatxa Negra 2019, Celler Mariol
Clos del Pinell Garnatxa Blanca 2020, Cellers Unió
Fill de la Pluja 2019, Jaume Serra
Il·lusió Garnatxa Negra 2019, Celler Xavier Clua
La Picossa Garnatxa Blanca 2020, Lafou Celler
Llàgrimes de Tardor Mistela Negra 2019, Sant Josep Vins
Massalucà Garnatxa blanca & Macabeu 2020, Lafou Celler
Massalucà Garnatxa negra & Samsó 2020, Lafou Celler
Propòsitum 2019, Celler Arrelats
Mas de Sotorres 2020, Les Vinyes del Convent
Trufes Negre 2019, Vins Algars
Coca i Fitó d’Or 2017, Celler Cooperatiu de Gandesa
El Grenaches du Monde és un concurs internacional promogut pel Conseil Interprofessionnel des Vins du Roussillon i premia els millors vins elaborats amb la varietat Garnatxa sota les denominacions d’origen de tot el món.
Gran acollida als vins de la DO Terra Alta a la masterclass internacional
La masterclass que la DO Terra Alta va organitzar per a professionals de diferents mercats europeus, i que va estar guiat pel Master of Wine Álvaro Ribalta, va aconseguir reunir a una trentena de periodistes i prescriptors d’alguns dels mitjans especialitzats més importants com ara Decanter, Vinumo Harpers Wine & Spirit. Els participants van poder tastar 6 referències triades especialment per a l’ocasió i escollides pel comitè de tast de la DO Terra Alta i entre les millor valorades a certàmens internacionals. L’objectiu de la tria era aconseguir fer un recorregut pels vins que s’elaboren sota l’empara de la DO, així com a través de les seves varietats més representatives per valorar la seva evolució amb el pas del temps.
Segons explica Álvaro Ribalta, “el més important és precisament la unió entre varietat i zona i crec que a la Terra Alta s’està fent bé, sent lleials a l’origen sense por a mostrar el que és aquesta zona, amb sols pobres i molt seca, i els vins ho han de demostrar”. Ribalta s’ha mostrat molt positiu pel que fa al futur dels vins de la DO Terra Alta: “Jo crec que si es segueix apostant per la qualitat, fugint del volum, d’incrementar rendiments, centrant-nos en vinya vella, qualitat, varietat autòctones, el futur és molt bo. Fins i tot internacionalment es pot assentar com una regió de referència. La Terra Alta té el potencial”.