La DO Terra Alta aconsegueix 31 medalles ( 18 d’or i 13 de plata) al concurs internacional Grenaches du Mon en la novena edició d’aquest concurs, que enguany s’ha convertit en un certamen itinerant per tal de respectar les recomanacions sanitàries imposades per la crisi del coronavirus

LListat de premiats

MEDALLES D’OR

Almodí 2020, Altavins Viticultors

Anima de l’Avi Arrufi 2019 Blanc, Celler Piñol

Clot Encís Ranci, Sant Josep Vins

Hereus Garnatxa Negra 2019, Caterra

Ilercavònia 2020 Blanc, Altavins Viticultors

La Cisqueta de Corbera Blanc 2019, Agrícola Corbera d’Ebre

La Senyoria 2019, Les Vinyes del Convent

LaFou de Batea 2016, LaFou Celler

La quarta Blanc 2019, Sant Josep Vins

Llàgrimes de tardor Mistela blanca 2019, Sant Josep Vins

Mistela Blanca Somdinou, Celler Cooperatiu de Gandesa

Mistela Blanca Strike Up 2019, Bodegas Pedro Masana

Mistela Negra Strike Up 2019, Bodegas Pedro Masana

Músic de Carrer Negre 2019, Celler Xavier Clua

Naturalis Mer Roure 2019, Celler Cooperatiu de Batea

Puresa Ranci, Celler Cooperatiu de Gandesa

Vallmajor Blanc 2020, Celler Cooperatiu de Batea

Lo Noi del Saxo Blanc 2020, Celler Xavier Clua

MEDALLES DE PLATA

Autèntic 2019, Escola Agrària de Gandesa

Casa Mariol Selecció Garnatxa Negra 2019, Celler Mariol

Clos del Pinell Garnatxa Blanca 2020, Cellers Unió

Fill de la Pluja 2019, Jaume Serra

Il·lusió Garnatxa Negra 2019, Celler Xavier Clua

La Picossa Garnatxa Blanca 2020, Lafou Celler

Llàgrimes de Tardor Mistela Negra 2019, Sant Josep Vins

Massalucà Garnatxa blanca & Macabeu 2020, Lafou Celler

Massalucà Garnatxa negra & Samsó 2020, Lafou Celler

Propòsitum 2019, Celler Arrelats

Mas de Sotorres 2020, Les Vinyes del Convent

Trufes Negre 2019, Vins Algars

Coca i Fitó d’Or 2017, Celler Cooperatiu de Gandesa

El Grenaches du Monde és un concurs internacional promogut pel Conseil Interprofessionnel des Vins du Roussillon i premia els millors vins elaborats amb la varietat Garnatxa sota les denominacions d’origen de tot el món.

Gran acollida als vins de la DO Terra Alta a la masterclass internacional

La masterclass que la DO Terra Alta va organitzar per a professionals de diferents mercats europeus, i que va estar guiat pel Master of Wine Álvaro Ribalta, va aconseguir reunir a una trentena de periodistes i prescriptors d’alguns dels mitjans especialitzats més importants com ara Decanter, Vinumo Harpers Wine & Spirit. Els participants van poder tastar 6 referències triades especialment per a l’ocasió i escollides pel comitè de tast de la DO Terra Alta i entre les millor valorades a certàmens internacionals. L’objectiu de la tria era aconseguir fer un recorregut pels vins que s’elaboren sota l’empara de la DO, així com a través de les seves varietats més representatives per valorar la seva evolució amb el pas del temps.

Segons explica Álvaro Ribalta, “el més important és precisament la unió entre varietat i zona i crec que  a la Terra Alta s’està fent bé, sent lleials a l’origen sense por a mostrar el que és aquesta zona, amb sols pobres i molt seca, i els vins ho han de demostrar”. Ribalta s’ha mostrat molt positiu pel que fa al futur dels vins de la DO Terra Alta: “Jo crec que si es segueix apostant per la qualitat, fugint del volum, d’incrementar rendiments, centrant-nos en vinya vella, qualitat, varietat autòctones, el futur és molt bo. Fins i tot internacionalment es pot assentar com una regió de referència. La Terra Alta té el potencial”.