Els germans Vicenç i Xavier Ferré han presentat aquest matí a les sales de Casa Miret de Tarragona el nou vi del Celler Mas Vicenç. Un vi de gamma alta monovarietal de macabeu, vinificat cinc mesos en àmfores de fang. De moment n’han elaborat un total de 856 ampolles. “Volem que sigui un homenatge a l’herència romana del Camp de Tarragona“, han explicat durant l’acte

Es tracta d’un macabeu procedent de la vinya centenària Castell Tallat. Uns ceps que va plantar el besavi del Xavier i del Vicenç. “Ell, en Ramon Morató, va ser un dels primers valents de l’època a plantar vinya amb el peu americà al terme de Cabra del Camp“, expliquen. “Es tracta d’una vinya salvatge, d’alt valor sentimental, i amb ceps que destil·len saviesa i experiència a través de la seva silueta irregular. E tracta d’un sòl argilocalcari i en una fina situada a 600 metres d’alçada, situació que proporciona una producció escassa, però també una capacitat per a una llarga maduració“.

Una vi que té darrere una verema del tot manual, amb una selecció raïm a raïm. “Al celler reposa en una àmfora de fans durant cinc mesos per tal de potenciar la varietat i les aromes del paisatge. Volem que sigui un homenatge a l’herència romana de casa nostra”, han explicat.

“Aquest és un vi que destaca per la seva finor i per la seva salinitat“, ha destacat Vicenç Ferré, qui ha afegit que “és d’aquells vins que pots guardar perfectament. De fet, nosaltres pensem que d’aquí 20 o 25 anys encara tindrà una vitalitat molt gran. Castell Tallat és un vi ple d’emocions i sensibilitat cap a la pagesia i el nostre passat. De fet, crec que no existeix res més especial que embotellar records d’infància. Aquelles primeres corredisses per la vinya emprenyant l’avi en plena verema…. i que et permet donar més valor a aquest minúscul trosset de terra, un dels tresors de la família”.