El meu vi, les meves normes”. Aquest és el missatge del nou espot de la DO Catalunya, que veu la llum avui, seguint en la línia de la campanya anterior “El vi sense complexos”. Amb aquest nou llançament la DO Catalunya s’apropa al consumidor final, donant major visibilitat a les seves necessitats i a les seves maneres de fer, que poden ser ben diverses. 

Es tracta d’un anunci que vol ser “dinàmic i amb un aire estiuenc que ens mostra com les seves dues protagonistes, amb dos estils de vida totalment oposats, duen a terme la mateixa acció: comprar el vi, servir-se una copa i gaudir-lo en bona companyia. Si analitzem com ho fan, ens trobem que la protagonista més adulta no dubta en comprar el vi en una botiga especialitzada, preparar-se una taula de formatges per a maridar el vi i fer servir una copa adequada per a la ocasió“, expliquen fonts de la citada DO..

En contraposició, la protagonista més jove ens mostra una realitat diferent: compra la seva ampolla a la secció de vins d’un supermercat, es prepara un aperitiu amb rapidesa i se serveix el vi en un got de vidre. Tot i les diferències, les dues protagonistes han acordat trobar-se al terrat de casa seva on brindaran plegades i amb l’emoció per tastar els vins DO Catalunya.

Seguint el relat

Al brindis s’uneixen altres personatges que donen visibilitat a formats com poden ser el vi en llauna. Aquest nou format, de gran èxit en altres mercats internacionals, va aterrar a Catalunya a principis d’any amb l’objectiu de convertir-se en una alternativa trencadora al consum de vi gràcies a la versatilitat del seu envàs, i complementant l’oferta en la categoria de vi català amb DO.

L’objectiu de la campanya és promoure el consum de vi DO Catalunya, i per extensió de vi català amb DO, quan, com i on es vulgui. Sempre amb moderació però deixant de banda tota mena de prejudicis o idees preconcebudes sobre com gaudir d’una copa de vi i que, a la vista de diversos estudis de mercat, allunyen alguns consumidors i consumidores del producte, al que atribueixen complexitat i/o un excés de sofisticació.

La DO Catalunya, el segell que representa més del 50% dels vins catalans tranquils de qualitat sota DO, “ofereix infinitat de maneres per gaudir d’una copa de vi: envoltats d’amics, a casa o a la platja, entre d’altres. L’espot és, en definitiva, la materialització de l’esperit integrador i innovador de la DO Catalunya i del seu objectiu de satisfer les demandes de tot tipus de consumidors i consumidores.

Amb aquesta vocació d’integrar nous moments i noves formes de consum, també el pla de mitjans apostarà per formats digitals, de televisió a la carta i esdeveniments culturals importants, que tornaran a ser presencials aquest estiu i que s’aniran desvetllant en les properes setmanes“, continuen les citades fonts.

Després de l’estrena d’avui, la DO Catalunya presentarà l’espot de forma presencial, en el marc del Most Festival, demà divendres dia 11. La presentació tindrà lloc durant la jornada formativa prevista per a les 09:30h al Centre d’Interpretació del Cava Fassina de Sant Sadurní d’Anoia. Durant l’acte, que compta amb el suport de la DO Catalunya, es farà una mirada estètica als 10 d’anys d’anuncis del Most Comunicació del Vi Collita 2021 i, a continuació, es donarà pas al llançament de l’espot de la DO Catalunya.