Juvé & Camps ha iniciat avui una verema molt especial, perquè s’emmarca en la celebració del seu centenari. Començant per la varietat Chardonnay, a la finca Can Rius, amb una primera valoració que determina que és de gran qualitat, s’inicia una de les etapes més importants de la vinya coincidint amb els cent anys de la fundació de la marca, al 1921.

Meritxell Juvé, destaca que “aquesta collita marca una fita en la història de Juvé & Camps: cent veremes dedicades en cos i ànima a la vinya per elaborar grans caves que viatgen per tot el mon i acompanyen les millors taules”.  Malgrat una primavera i estiu molt secs, les reserves d’aigua al sòl (degudes a les pluges de l’any anterior) i una adequada gestió de la vinya, 100% ecològica, han permès obtenir un raïm de molt bona qualitat. Pep Jiménez, director de viticultura de Juvé & Camps, assenyala que “les pluges de les últimes setmanes i les temperatures no molt elevades afavoreixen una maduració pausada, respectant l’equilibri entre els diferents paràmetres qualitatius del raïm, el que ens farà arribar a la verema amb uns  valors de grau i acidesa molt desitjables” i pronostica una verema de qualitat extraordinària.

Degut a la recol·lecció manual del raïm i seguint el protocol anti-covid iniciat l’any passat, el celler té previst dur a terme un conjunt d’actuacions, com la realització de proves PCR setmanals a l’equip de verema, per tal de garantir la màxima seguretat i protecció contra a la pandèmia.

Cent anys elaborant Grans Reserva
El cognom Juvé està lligat a la història del Penedès des de fa segles. Encara que els seus inicis vitícoles es remunten al 1796, no va ser fins al 1921 quan Joan Juvé Baqués i Teresa Camps Ferrer van elaborar la primera ampolla de cava en el celler de la seva casa, a Sant Sadurní d’Anoia. “Al llarg d’aquests anys hem apostat pel cultiu de la nostra pròpia vinya, sempre amb el màxim respecte per l’entorn. Això ens ha permès seleccionar les millors parcel·les de Propietat de Espiells per elaborar caves gran reserva amb el caràcter i la personalitat únics de la terra que els ha vist néixer”, afirma Joan Juvé.

Juvé & Camps, líder en cava Gran Reserva ecològic
Juvé & Camps és un dels cellers familiars més emblemàtics del Penedès i un dels més reconeguts elaboradors d’escumosos de qualitat, líder en elaboració de Cava Gran Reserva ecològic. Presidit per Joan Juvé i dirigit per la seva filla i quarta generació, Meritxell Juvé, la família porta dos segles dedicada a la viticultura. Compten amb 271 hectàrees de vinya pròpia cultivades de forma 100% ecològica i en les seves caves subterrànies del celler de Sant Sadurní d’Anoia neixen marques reconegudes com La Capella, La Siberia, Gran Juvé & Camps, Milesimé, Milesimé Rosé, Blanc de Noirs, Reserva de la Família, Essential, Cinta Púrpura, Nèctar Blanc i Brut Rosé. Juvé & Camps forma part del grup J&C Prime Brands, que agrupa també a tres altres empreses vitivinícoles de prestigi: el celler de vins tranquils del Penedès Propietat d’Espiells, el celler de Ribera del Duero Pagos de Anguix i Primeras Marcas, que distribueix els vins més afamats de les denominacions d’origen més reputades del món