Demà dissabte el festival presenta un dels plats forts, dues veus femenines que estan meravellant arreu i que alhora són dues instrumentistes d’una sensibilitat i una projecció brutals. L’altre punt fort de la nit és l’espai on es celebrarà el concert, en un dels emplaçaments històrics i arquitectònics més espectacular del Priorat. El Mas de Sant Marcell, enclavat entre els termes de Cornudella de Montsant, Poboleda i la Morera és un espectacular celler inspirat en el modernisme de Jujol. 

Obre la vesprada la saxofonista, cantant i compositora Eva Fernández que ens proposa un viatge sonor per alguns dels temes que l’acompanyen durant els darrers anys. Un repertori on podem trobar cançons del seu darrer disc Yo pregunto, així com un petit tast de les seves últimes composicions. Un concert íntim, sincer i ple de matisos, elements identitaris de la seva la música. Sensual, vellutada, tendra i propera alhora que sofisticada i pertinent, sens dubte una de les noves estrelles de la música moderna del país.

Una cop arribi la fosca serà el torn de Lucia Fumero que ens presenta el seu nou treball Universo Normal on s’expressa amb un ritme marcat pel carisma i la personalitat singular de la jove pianista. El disc es publicà a la tardor de 2020 a manera d’obertura de la nova col·lecció Seed Jazz, amb la qual el segell català Seed vol donar visibilitat a l’escena emergent vinculada a aquest gènere. Interessant moviment de renovació de l’escena del jazz nacional on Lucía i Eva, amigues intimes per cert, en són baluards incontestables.

L’espai soterrat del celler, projectat per acollir una part del celler ocupa bona part dels 3500 metres quadrats del total/ J. Carrion

L’altre punt fort de la nit és l’espai on es celebrarà el concert, en un dels emplaçaments històrics i arquitectònics més espectacular del Priorat. El Mas de Sant Marcell, enclavat entre els termes de Cornudella de Montsant, Poboleda i la Morera és un espectacular celler inspirat en el modernisme de Jujol. Un total de 24 hectàrees de vinya i 4 d’olivera completen un projecte del qual de ben segur en sentirem a parlar molt i bé en el futur.

Com diuen els seus propietaris el Ramón i l’Alex OliverEl Mas de Sant Marcell ha esdevingut des de fa dos anys el nostre projecte familiar de treballar per allò que ens faci sentir vius: recuperar les vinyes i oliveres abandonades des de fa deu anys, amb la il·lusió de formar part d’un territori preciós i generós amb nosaltres. Col·laborar amb el Festival Terrer Priorat, ens permet connectar amb una altra de les nostres essències, gaudir i alimentar-nos de la cultura i la música, formant-ne part”.

Setze cellers amb els seus vins

L’altre element que sempre complementa el concerts del Terrer, el vi, es presenta amb una amplia selecció de vins de destacats cellers de la DO Montsant. La llista de cellers participants inclou: Celler de Capçanes, Celler de l’Era, Celler Gritelles, Celler Masroig, Pascona, Ronadelles, La Placeta, Vinyes Domenech, Cellers Unió, Etim, Coca i Fitó, Companyia Vitícola Sileo, Cooperativa Agrícola d’Ulldemolins, Cellers Sant Rafel i Orto Vins. Cellers de gran projecció i veritables columnes vertebrals de l’economia vitivinícola de la comarca del Priorat.

Finalment cal destacar que la cuinera Elena Gracia ha dissenyat un menú a partir de maridar oli d’oliva verge extra de la DOP Siurana, avellanes de la DOP Avellana de Reus i productes de temporada de la comarca. “La seva cuina destaca per tocs de fantasia i un treball apassionat i respectuós amb la gastronomia de segell Mediterrani. Una cuina incombustible alhora de defensar productes i productors locals i amb l’estima que destil·len aliments cultivats o produïts amb mètodes tradicionals, triats amb molta cura i transformats amb passió. En resum es podran tastar grans vins i conèixer els seus productors. I gaudir d’un menú suculent entre vinyes ruixades d’un jazz eloqüent i delicat” expliquen fonts de l’organització.