A la Festa del ‘Cartusià’ d’aquest proper cap de setmana, hi participaran 7 cellers que elaboren vins de cartoixà amb estils diferents  i interpretacions diverses: Escabeces, Nou+, Sicus Terrers Mediterranis, Partida Creus,  Tanca els Ulls, Dasca Vives i Clos Lentiscus. Són cellers que elaboren el raïm de pell rosada a les comarques de Tarragona i al Penedès.

 La Nou de Gaià acollirà l’últim cap de setmana d’agost la primera Festa del Cartoixà, una varietat de raïm ancestral del Camp de Tarragona que l’associació Santa Teca vol enaltir mostrant els cellers catalans que la vinifiquen amb vins singulars respectant la nomenclatura de ‘cartoixà’. Després de l’aturada obligatòria de les activitats culturals a conseqüència del Covid-­19, Santa Teca reprèn la programació d’esdeveniments culturals i gastronomia d’avantguarda i en aquesta ocasió estrena escenari: els jardins del Castell El Cercat de La Nou.

A la Festa del Cartoixà hi participaran 7 cellers que elaboren vins de cartoixà amb estils diferents i interpretacions diverses: Escabeces, Nou+, Sicus Terrers Mediterranis, Partida Creus, Tanca els Ulls, Dasca Vives i Clos Lentiscus. Són cellers que elaboren el raïm de pell rosada a les comarques de Tarragona i al Penedès. De forma progressiva, en els últims anys, s’ha anat recuperant la vinificació del cartoixà vermell amb més coneixements enològics per posar en valor una de les varietats més antigues de Tarragona. La zona de tast dels vins a Santa Teca tindrà aforament limitat però l’entrada serà lliure. Els tiquets de les consumicions s’hauran de comprar in situ.

Al voltant de la Festa del Cartoixà, Santa Teca ha organitzat un programa extens d’activitats amb la intenció que com és habitual en els seus esdeveniments, les degustacions de vi s’acompanyin d’actuacions musicals, poesia, teatre, tallers, gastronomia i visites patrimonials al Castell. Tots els espectacles són gratuïts però cal reservar entrada a través del web i l’accés als jardins d’El Cercat per participar al programa d’activitats de Santa Teca té un cost individual de 4 euros. La Festa del Cartoixà tindrà lloc el dissabte 28 d’agost, però l’endemà també hi haurà un esmorzar de verema amb porrons de cartoixà vermell, amb arengada i raïm, i a conferència de l’historiador Ismael Lozano sobre l’obra de l’artista Fèlix Lozano que s’exposa al centre cultural El Castell: “Arrels: art i territori”.

El certamen està organitzat per Santa Teca i l’Ajuntament de La Nou de Gaià, amb el suport de la Diputació de Tarragona. Consulteu aquí tota la programació d’activitats.

Dissabte, 28 d’agost

11:00 – Visita guiada i teatralitzada al Castell. Tecla, la majordoma del Castell. (20 pax)

11:55 – Ulissa. Espectacle familiar amb titelles, Genovesa Teatre. Mirador de la Pleta

11:59 – Obertura de la zona de tastos i restauració. Proposta de maridatges.

13:00 – Concert – vermut – swing. Stromboli Jazz Band. Jardins del Cercat

13:45 – Servei de menjars i barra de vi.

16:45 – Concert de tarda familiar: Xavi Lozano, Bufasons

17:45 – Activitat per a petits: “juguem amb pintures naturals”, Els Corremarges. Jardins
del Cercat.

18:00 – Visita guiada i teatralitzada al Castell. Tecla, la majordoma del Castell. (20 pax.)
19:00 Espai expositiu del Castell. Exposició de Fèlix Lozano (tot el dia)

19:20 – Poesia i vi: Meritxell Cucurella recita, Xavi Lozano musica. Plaça de l’Església.

20:20 – Brindis al sol. Passejada poètica i literària per agrair el dia i acomiadar l’astre rei,
maridat amb cartoixà. 2€ (copa + tast, 5€)

22:30 – Concert de comiat patxanguero: Morena, Tradipatxanga.

Diumenge, 29 d’agost

09:30 – Esmorzar de verema als jardins del Cercat. Arengada i raïm regat amb porrons
de Cartoixà vermell

12:00 – Conferència a càrrec d’Ismael Lozano sobre l’obra de Fèlix Lozano, al Castell.
Arrels: art i territori.