El vi s’ha convertit en la sisena categoria a valorar pels restauradors en aquest programa, juntament amb l’espai, la cuina, el servei, el menjar i el preu. Aquesta acció és fruit de la col·laboració de l’INCAVI amb TV3 per reforçar i difondre la cultura del vi d’una manera fresca i propera

Joc de Cartes, el programa gastronòmic líder d’audiència de TV3 amb el presentador i xef Marc Ribas al capdavant, arrenca la cinquena temporada el proper 29 de setembre amb una novetat important: el vi català serà protagonista esdevenint una de les categories a valorar per part dels restauradors que competeixen en cada capítol“, expliquen fonts de l’INCAVI. En cada capítol d’aquest programa de la graella de TV3 s’avaluen quatre restaurants amb alguna característica en comú. En aquesta nova temporada i gràcies a l’acord de l’INCAVI amb TV3, “el vi s’ha convertit en la sisena categoria a valorar pels restauradors. Així els restaurants són puntuats pels seus ‘competidors’ segons l’espai, la cuina, el servei, el menjar, el vi i el preu. D’aquesta manera, es puntuen elements com la proximitat, la carta de vins, el maridatge proposat, les condicions d’emmagatzematge del vi i el servei“.

Aquesta acció -expiquen fonts d’aquest organisme- s’emmarca en l’estratègia de l’INCAVI per reforçar i incrementar la difusió del vi català a Catalunya i estendre la cultura del vi d’una forma amena i entretinguda, amb contingut fresc i proper. A més, el programa Joc de Cartes és un dels programes més veterans de TV3, líder d’audiència, i que compta amb un públic interessat en la gastronomia i també públic professional. Des de l’INCAVI també es considera clau aquesta acció per dotar de més protagonisme el vi, tenint en compte que és un producte molt associat als àpats i a la gastronomia“.

En aquesta propera temporada Joc de Cartes posarà en valor la gastronomia i el vi fent ruta per una àmplia oferta de restaurants vinculats a un producte local: des dels millors fogons de La Garrotxa, a l’esmorzar de forquilla del Vallès, a l’ostra de l’Ampolla o al pollastre de pota blava, entre d’altres.