El Celler Mas Vicenç de Cabra del Camp presenta La Fonollosa, un nou vi de finca que completa el vèrtex de qualitat de la gamma de vins del celler. Es tracta d’un vi negre criança elaborat amb garnatxa negra provinent d’una finca de còdols. Només se n’han elaborat 635 ampolles

El Celler Mas Vicenç ha presentat aquesta setmana nou vi de finca de Mas Vicenç a les instal·lacions del propi celler familiar, situat a Cabra del Camp i emparat a la Denominació d’Origen Tarragona. Es tracta “un que té un caràcter exclusiu ja que han s’han elaborat únicament 635 ampolles en el seu primer any i es tracta d’un monovarietal de garnatxa negra sobre còdol de riu de la finca La Fonollosa“, explica Xavier Ferré. “L’alt contingut d’al·luvions fluvials i la influència marina dels vents -continua Ferré-, confereixen a la fruita una acidesa i frescor excepcionals. Els raïms seleccionats manualment fermenten en dipòsit d’acer inoxidable i reposen posteriorment en una única barrica de roure francès, de 500 litres, durant quinze mesos. Els seus aromes ens magnifiquen una fruita negra madura i golosa, tot esdevenint un vi sedós, fi i elegant, i que neix amb l’objectiu d’esdevenir un referent tant del celler com de la província de Tarragona“.

La Fonollosa prové d’una finca situada a pocs metres del mas familiar de Mas Vicenç, a tocar del citat afluent del riu Francolí caracteritzat per aquesta abundància de còdols. Uns sediments que proporcionen una reducció de la humitat de la planta. Cal destacar també que l’oscil.lació tèrmica entre el dia i la nit aporta a la “fruita una frescor i una acidesa excepcionals“. De fet, l’altitud de la citada vinya (prop de 450 metres sobre el nivell del mar) i la influència marítima dels vents de llevant fan que aquesta finca de garnatxa negra “sigui un dels tresors més ben guardats de Mas Vicenç“, comenten fonts del celler de Cabra del Camp. La verema es fa de manera manual i “seleccionem cada raïm quan està en el seu moment més òptim. Fem la maceració i la fermentació en dipòsits d’acer inoxidable i posteriorment l’envellim en una única bota de roure francès de 500 litres, durant 15 mesos“.

Es tracta d’una connexió vital, un destí que es va escriure des del primer dia que vam descobrir aquesta vinya i l’expressió de la seva fruita. Sovint, la vida et dona senyals i els has d’escoltar i deixar-te portar.És el que m’ha passat vinificant aquesta garnatxa de còdol de riu“, comenta Vicenç Ferré.