Les Jornades dels Fideus Rossos de Cambrils seran a la taula de 23 restaurants del 5 al 21 de novembre. Els diferents establiments oferiran menús tancats amb diferents variants d’aquest plat tradicional de la cuina marinera. Els menjars es maridaran amb Caves Vilarnau, que patrocina la vuitena edició d’aquesta cita gastronòmica
Els fideus rossos seran el plat principal dels menús especials que oferiran més d’una vintena de restaurants de la població de Cambrils del 5 al 21 de novembre. Les vuitenes jornades dedicades a aquest “ranxo mariner” típic de les barques dels pescadors de Cambrils promocionaran la cuina marinera amb una àmplia oferta de menús que va des de les propostes més tradicionals a les més innovadores.
L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein; el regidor de Promoció Econòmica, Juan Carlos Romera; el representant de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils (AEHC), Xavier Martí, i el representant de Caves Vilarnau, Antonio Jesús Henares, han presentat la campanya gastronòmica.
Les jornades combinen l’herència d’una cuina que ha passat de generació en generació, la qualitat dels productes de proximitat i l’excel·lència dels cuiners i cuineres de Cambrils. Tots els àpats es maridaran amb Caves Vilarnau de González Byass, patrocinador de les jornades. Podeu ampliar la informació dels menús a https://cutt.ly/4RPT0kv. L’alcalde de Cambrils “ha destacat la capitalitat gastronòmica de Cambrils, ha celebrat l’arrencada d’una nova etapa de promoció gastronòmica després de l’aixecament de la majoria de restriccions i ha avançat que el calendari gastronòmic de 2022 arribarà amb novetats“. Klein ha anunciat per exemple la realització de la ruta de tapes al voltant de les festes de Nadal.
Per la seva part, el regidor de Promoció Econòmica ha explicat que “la campanya significarà un nou impuls per l’economia cambrilenca amb un allargament de la temporada turística i ha agraït l’esforç de restauradors i patrocinadors per reactivar les jornades“.
El representant de l’AHEC, Xavier Martí, s’ha mostrat molt esperançat per poder tornar a una “certa normalitat” i ha afirmat que “les jornades dels fideus rossos són molt especials perquè es tracta d’un plat propi de Cambrils que va passar de les barques als restaurants“. Martí ha explicat que com a municipi gastronòmic de referència, “cal continuar treballant en la preservació d’aquesta cuina marinera que malauradament s’està perdent poc a poc a les cuines familiars“. Finalment, el representant de Caves Vilarnau de González Byass ha agraït la confiança de Cambrils i ha afirmat que “és una satisfacció formar part de les jornades“.
Restaurants participants
Els 23 restaurants participants són: Bec d’Or, Brisas de Mar, Cal Tendre, Casa Macarrilla 1966, Club Nàutic Cambrils, Confraria del Port, Dofí Verd, El Capi, El Portal, El Pòsit, Fonda Montserrat, Gami, Germans Miquel’s, La Palmera de la Llosa, La Selva Street Food, Les Barques, Llop de Mar, L’Original, Experiències Gastronòmiques, Maset, Montserrat, Rincón de Diego, Taberna Lekeitio i Xiringuito Restaurant del Mar.
Les jornades estan organitzades pel Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament conjuntament amb l’Associació d’Empresaris de l’Hoteleria de Cambrils (AEHC), i compta com a patrocinador amb Caves Vilarnau.
Un calendari gastronòmic consolidat
Les Jornades dels Fideus Rossos estan incloses dins el calendari gastronòmic de Cambrils, que es va reemprendre el passat abril amb les jornades del romesco, després d’una llarga pausa amb motiu de la pandèmia. El calendari va continuar amb l’11a Mostra de Vi i Gastronomia “Cambrils, entrada al País del Vi” i aquest divendres s’inicien les Jornades de l’Oli Nou. Finalment, la primera ruta de tapes “Degusta Cambrils” tancarà l’agenda gastronòmica del 2021. L’objectiu és atraure visitants durant tot l’any i promocionar productes de temporada del territori.