CARA NORD embotella “l’essència de la Conca de Barberà i de la seva viticultura heroica“. Procedent d’una zona molt singular a 800 metres d’altitud, situada a l’entorn del Parc Natural de les Muntanyes de Prades i el Parc Natural del Bosc de Poblet, els vins s’elaboren  amb varietats autòctones de la Denominació d’Origen

CARA NORD llença al mercat un estoig amb dues noves anyades dels seus vins més característics: Cara Nord NEGRE 2019 i Cara Nord TREPAT 2017, emparats ambdós a la DO Conca de Barberà. Cara Nord TREPAT és un vi negre “molt especial que reivindica la llarga tradició vinícola de la Conca de Barberà a través de la seva varietat autòctona més coneguda“, expliquen fonts dels citat celler. Cara Nord NEGRE neix de la selecció de raïm de garnatxa, syrah i garrut, una altra varietat autòctona de la denominació d’origen que el celler va recuperar fa uns anys. Aquests vins procedeixen d’un terreny on la viticultura és un repte constant a causa de l’altitud i un ambient geogràfic complex. “Les vinyes es cultiven en altura, a terres pedregoses, en ambients no contaminats i amb una diversitat biològica intacta“, comenten.

Es tracta d’una viticultura de muntanya, amb mínima intervenció, que prioritza la biodiversitat existent a l’ambient. Paisatges abruptes i ondulats, envoltats d’altes muntanyes i boscos de roures i alzines amb floriments rocosos, penya-segats i muntanyes escarpades que componen l’entorn del Parc Natural de les Muntanyes de Prades i el Parc Natural del Bosc de Poblet. “D’aquest treball sorgeixen vins originals, d’una qualitat organolèptica singular“.

CARA NORD Trepat 2017 és un vi color picota amb tonalitats violàcies. “D’aroma intens a fruita vermella com cirera i mora, amb fons persistent. Entrada en boca fresca i lleugera, amb tons herbacis i frescor atlàntic“, explica la nota de tast del celler. CARA NORD Negre 2019 és “de color negre i amb un to violaci, de capa alta, brillant. Llàgrima lleugerament tenyida. En nas és molt elegant, amb els tons de fruites negres, minerals, balsàmiques i fustes nobles. La boca és molt sucosa. És un vi d’acidesa vibrant i amb un pas estret i fi. Els tanins són fins i elegants, molt ben acoblats. El postgust és untuós i ple“. El seu PVP serà de 25 euros.

CARA NORD, viticultura heroica
CARA NORD neix el 2012 amb l’objectiu de cultivar vinyes en altitud, procedents de la cara nord de les Muntanyes de Prades, situades en un entorn privilegiat i amb la convicció que, en terres pedregoses, ambients no contaminats i amb una diversitat biològica intacta, s’aconsegueixen uns vins originals i de qualitat organolèptica singular.