Dimarts passat, 7 de desembre, va morir Jaume Rovira, el primer enòleg de Jean Leon, impulsor del projecte i alma mater del celler, a l’edat de 78 anys. L’equip de Jean Leon “lamenta profundament la seva pèrdua i expressa el condol més sincer a la seva esposa, els seus fills i familiars

Jaume Rovira va néixer al Penedès el 1943. Estudiava enologia quan va conèixer Jean Leon a principis dels anys seixanta. Coincidint amb la primera verema de 1969, es va incorporar al projecte al qual va dedicar 39 anys de la seva vida. Va estar al capdavant de l’enologia del celler fins a la seva jubilació el 2008, els últims anys ja sense Jean Leon, que havia deixat el negoci en mans del seu amic Miguel A. Torres dos anys abans de morir per tal que continués amb el seu llegat.

Tot i estar jubilat, Jaume Rovira no es va desvincular mai de Jean Leon. “Era la seva vida i la seva passió. Continuava participant en els tastos de les noves anyades, compartint els seus coneixements i entretenint aquells que l’acompanyaven amb divertides anècdotes de les seves vivències amb Jean Leon” destaquen des del citat celler.

Jean Leon amb Jaume Rovira.

Per a Mireia Torres, directora Jean Leon des del 2010, “Jaume va ser un exemple d’honestedat i compromís durant tota la seva vida; va ser una grandíssima persona, amable, inconformista i amb ganes d’ajudar a tothom. Ha sigut un dels millors enòlegs que he conegut, va trencar motlles i va contribuir amb Jean Leon a posicionar els vins catalans al capdamunt. No podem sinó sentir la més alta admiració per tot allò que ha fet i per tot el que ens ha ensenyat. Li estarem eternament agraïts”.
Per a Xavier Rubires, l’enòleg que va rellevar Jaume Rovira a Jean Leon, “Jaume va ser el meu mestre i mentor, però sobretot un gran amic. Tots hem perdut una peça indispensable per entendre els vins d’autor”.