La Plaça del Blat de Valls ha acollit avui la presentació de la Ruta de Tapes de les Decennals 2021+1, organitzada per l’Associació d’Empresaris de l’Hosteleria Valls, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Valls i el patrocini d’Estrella Damm i Raventós Codorniu (vins i caves). La ruta es celebrarà del 28 de gener al 6 de febrer, coincidint amb les Festes Decennals que celebra la ciutat.

Òscar peris, tinent d’alcalde i regidor de comerç i turisme de Valls, ha obert l’acte destacant que “iniciatives gastronòmiques com aquesta dinamitzen un sector tant important com és el de la restauració i és una mostra que ens en estem sortint.” Per la seva part, Joan Mira, president de l’AEH Valls ha comentat que: “aquesta és la primera activitat que organitzem des que formem part de la Federació AEHT”. I ha volgut agrair la participació dels restaurants que avui han estat presents a la Plaça amb la seva tapa.

Els restaurants que participen a la ruta són

Organolèptics, Ecliss, Planeta Kasteller, Cítric Bar Restaurant, Bar Restaurant Luga, La Pèrgola Cafeteria, Floristeria Cafeteria Moments, Tropicana, Julià Mallol Restaurant, Restaurant Ca l’Àngel, 9K de Valls, La Taverna del Xon Colla Joves, Cafeteria Clàssic Avenir, Portal 22, La Licorera, Rústic Bar Restaurant, Néctar de Valls, Bar La Cantonada.

Carlos Antonio Ferrer, gerent de zona de Raventós Codorniu, ha destacat que “una bona ruta no s’entendria sense un bon vi o un bon cava. I aquest és el nostre granet de sorra.” Albert Vernet Asensio, coordinador d’equip Canal hosteleria Tarragona d’Estrella Damm, ha parlat de la seva vinculació amb la ciutat des de la vessant castellera: “ sempre hem apostat per la ciutat i avui encara més col·laborant amb la ruta gastronòmica de les Decennals.”

El vallenc i Estrella Michelin Pep Moreno ha tancat l’acte parlant del producte de proximitat que des la humilitat fa la volta al món i representa a un territori gastronòmic com Valls, referint-se al calçot. “Gràcies per comptar amb mi i enhorabona a tots els restauradors que per mi són sinònim d’esforç i perseverança”. Des de l’organització es destaca la bona acollida que la iniciativa ha tingut entre els restauradors i agraeix la seva complicitat i participació activa.

Les tapes participants es podran consultar al web de l’AEHT  www.aeht.es/jornades-gastronomiques/