La Denominació d’Origen Montsant és enguany la DO convidada a la popular Fira de La Candelera, que se celebra a Molins de Rei els propers 4, 5 i 6 de febrer. La mostra, que arriba enguany a la seva 171a edició, continua apostant pel vi mitjançant la Fira de Vins i Caves que s’emmarca dins La Candelera, una “fira de fires” que té els seus orígens l’any 1852, i que va ser declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya fa tot just 20 anys, en 2002.

En la celebració d’aquesta 42a edició de la Fira de Vins i Caves, la DO Montsant, com a DO convidada, estarà present en diferents actes, començant per un estand propi on els visitants podran conèixer de primera mà els estudis de zonificació que caracteritzen a la DO, a més de tastar els vins dels 27 cellers que hi participen: Acústic Celler, Agrícola d’Ulldemolins, Bell Cros, Celler Aibar, Celler Cairats, Celler Cedó Anguera, Celler Cooperatiu Cornudella, Celler de l’Era, Celler Gritelles, Celler La Placeta, Celler Laurona, Celler Masroig, Celler Pascona, Celler Ronadelles, Celler Vendrell-Rived, Cellers Sant Rafel, Cellers Unió, Cingles Blaus, Clos Mogador, Coca i Fitó, Companyia Vitícola Sileo, Cooperativa Falset Marçà, Estones Vins, Mas de l’Abundància, Mas de Les Vinyes, Orto Vins i Venus La Universal.

 El dissabte 5, a les 13h, tindrà lloc un tast de vins Montsant a la carpa de la fira, que se celebra a la Plaça de la Llibertat. Els assistents podran tastar una representació dels vins que s’elaboren dins la DO Montsant, així com conèixer els principals trets característics que defineixen la pròpia DO, així com els seus vins. La inauguració del recinte firal tindrà lloc divendres 4 de febrer a partir de les 19h, i comptarà també amb la presència d’una representació de la DO Montsant. D’igual manera, la DO Montsant ja hi va participar també aquest passat cap de setmana en l’acte del pregó, que va donar el tret de sortida a la fira.

Esmorzar gastronòmic i concurs de la coradella

Entre els actes previs a La Candelera que s’han celebrat aquest passat cap de setmana, els vins de la DO Montsant van ser presents en un esmorzar de forquilla organitzat amb premsa, així com en el concurs de La Coradella de Molins de Rei, que es va celebrar al mercat municipal, i que enguany ha arribat ja a la seva 18a edició. En la categoria de millor maridatge amb un vi Montsant, el guanyador va ser el vi Orto, del celler Orto Vins.