La Denominació d’Origen Terra Alta col·laborarà novament  amb una altra edició de les Jornades de la Carxofa i l’Arròs d’Amposta que, després de l’obligada aturada per la crisi sanitària, tornen a celebrar-se a la localitat ebrenca al llarg d’aquest mes de febrer.  De l’1 al 28 de febrer, els restaurants de la localitat, amb motiu d’aquestes jornades organitzades per l’Associació de Restauradors d’Amposta, elaboren tota una sèrie de propostes gastronòmiques amb la carxofa com a protagonista. Entre l’extensa oferta culinària es pot trobar des d’oli de carxofa o quiche de carxofa al roquefort, fins a estofat de xai amb carxofes o sípia amb carxofa.

La carxofa és un dels productes gastronòmics més destacats a l’agricultura del Delta de l’Ebre gràcies a la suavitat climàtica dels hiverns de la zona. I és per això que els vins de la DO Terra Alta mariden a la perfecció, i en especial aquells elaborats amb l’emblemàtica garnatxa blanca, que seran els encarregats d’acompanyar les diferents propostes gastronòmiques d’enguany.