La Fira del Vi de Falset obre avui la plataforma online per comprar tiquets anticipadament i reservar tastos als cellers. El certamen recupera enguany la presencialitat i alhora manté les degustacions a peu de vinya i celler prèvia reserva, durant tot el mes de maig

La Fira del Vi de Falset obre avui (5 d’abril) la seva plataforma online (www.firadelvi.org), en la qual es poden comprar tiquets anticipadament per a la Fira presencial (el primer cap de setmana de maig) i també reservar degustacions en cellers de la comarca del Priorat, pertanyents a la DOQ Priorat i DO Montsant, entre el 2 i el 31 de maig. Ara mateix, ja són una seixantena els cellers que s’han inscrit a la Fira del Vi de Falset quan gairebé falta un mes per a una cita que representarà el retorn a la presencialitat, en el format que era habitual fins a l’arribada de la pandèmia. Alhora, el certamen creix aquest 2022, ja que també manté, en paral·lel, la fórmula de l’any passat i que fa possible que, al llarg de tot el mes de maig, els cellers de la DOQ Priorat i de la DO Montsant obrin les seves portes i es converteixen en estands on tastar els vins mentre es trepitja la comarca.

Compra anticipada de tiquets
La principal novetat de la plataforma online és que aquest any, per primer cop, permet comprar els tiquets de degustació de manera anticipada, amb l’objectiu d’anar millorant el servei i l’atenció que es presta als visitants. La Fira del Vi de Falset, en el seu format clàssic i presencial, obrirà portes el divendres 29 d’abril a la tarda (a partir de les 18 hores) mentre que el dissabte i el diumenge (30 d’abril i 1 de maig) el recinte estarà obert entre les 11 i les 21 hores, en horari ininterromput. La informació i el programa de la Fira es va actualitzant a ww.firadelvi.org.

A banda de l’habitual presència de cellers a Falset durant el cap de setmana i de les activitats que es fan arreu de la comarca, la 27a Mostra de Vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant aposta clarament per seguir posicionant-se com una fira professional i alhora de referència per al perfil “wine lover”, que és com es defineix als apassionats per la cultura del vi. “Òbviament, l’organització ja fa i seguirà fent un esforç per adaptar el recinte a les circumstàncies actuals, amb la qual cosa s’establiran circuits per als visitants i es dissenyarà l’espai de manera que puguin garantir-se distàncies i altres mesures que siguin imprescindibles“, expliquen fonts de l’organització.

Reserva de degustacions als cellers
Pel que fa a les degustacions en cellers, iniciada el 2021, es prolongarà entre el dilluns 2 de maig i el dimarts 31 de maig. La iniciativa, que compta amb la col·laboració de la DO Montsant i la DOQ Priorat, proposa que tota la comarca del Priorat es converteixi en “recinte firal” durant un mes, amb cellers fent d’estands, tot oferint degustacions a aquelles persones que, prèviament, hagin reservat la seva plaça a: www.firadelvi.org.D’aquesta manera, la comarca es torna a convertir en un gran aparador vitivinícola tot el mes de maig, donant continuïtat a la fórmula dissenyada durant la pandèmia amb l’objectiu que la Fira no s’aturés i seguís sent útil als cellers, malgrat els diversos confinaments“, expliquen.

Les degustacions, amb aforament limitat a 12 persones, es fan en els cellers inscrits a la Fira tant de la DOQ Priorat com de la DO Montsant. Una fórmula que l’any passat va fer possible gairebé 2.500 reserves de tastos. De fet, “la proposta de Fira al llarg de tot el mes de maig permet als visitants transcendir la visita d’un dia i organitzar estades d’un cap de setmana o de més dies amb la idea de conèixer millor la comarca i les seves propostes enoturístiques”, segons l’alcalde de Falset i president de la comissió organitzadora, Carlos Brull.