Durant la Setmana Medieval de Montblanc torna el Mercat de vins i caves de la DO Conca de Barberà. Una desena de cellers seran presents en diferents parades per poder tastar els seus productes i poder assessorar als visitants sobre les varietats i l’elaboració dels vins de la DO Conca de Barberà

Poder tastar els vins de la Conca, tastar el trepat – la varietat autòcotona de la Conca de Barberà – , poder-ho acompanyar amb plats típics de la gastronomia del territori, veure com es vivia a l’Edat Mitjana i ser testimoni dels fets més importants d’aquella època és possible a Montblanc durant aquests dies. I poder-ho fer amb vins blancs, rosats i negres de la Denominació Conca de Barberà és un luxe.

El Mercat estarà ubicat al magnífic entorn de la Plaça de Santa Maria, tocant a la plaça Major i en ple centre històric de la Vila Ducal. Oportunitat immillorable per poder exposar i tastar aquests productes. Durant aquests dos caps de setmana es podrà gaudir del Mercat de vins i caves fins les 9 del vespre els dissabtes i el preu de cada tast anirà entre un i tres euros.

És una oportunitat immillorable per tastar les darrers novetats i els clàssics dels cellers de Denominació. A la majestuosa plaça de Santa Maria i sota la mirada d’apòstols i gàrgoles, copa en mà podreu degustar els millors vins de la comarca. Els cellers que enguany podreu trobar al mercat són: Agrícola de Barberà, Celler Pla de la Masó, Carles Andreu, Cellers Domenys, Gerida Viticultors, Mas Foraster, Rendé Masdéu, Rosa Mª Torres, Cal Gasset i Vidbertus.

4 dies de mercat:
Dissabte 23 d’abril: d’11 a 21h
Diumenge 24 d’abril: d’11 a 16h
Dissabte 30 d’abril: d’11 a 21h
diumenge 1 de maig: d’11 a 16h

Montblanc, el vi i l’Edat Mitjana
L’evolució de la viticultura a la Conca de Barberà ha esta molt lligada a l’evolució històrica de la comarca. Els antecedents més remots es troben en temps dels romans i possiblement fins i tot abans. Però va ser amb l’edat mitjana quan sobretot va agafar molta rellevància. Per aquest motiu la Setmana Medieval de Montblanc és un marc incomparable per donar-la conèixer tant els cellers de la D.O. Conca de Barberà com els vins i caves. I també és un gran aparador per la gran afluència de públic que s’hi espera tenint en compte les xifres de les anteriors edicions. I una oportunitat única per tastar el trepat, la varietat autòctona de la Denominació.
Podeu consultar el PROGRAMA D’ACTES a:

https://www.setmanamedieval.cat/pdfs/programa-web2022.pdf )

SORTEIG AMPOLLA DE VI

El Consell Regulador pretén saber l’opinió dels visitants i s’ha decidit a fer-ho a través de twitter i instagram perquè un cop fet el tast, tothom pugui etiquetar o fer fotografies del Mercat de Vins o el vi tastat. Només caldrà fer servir el hashtag #MercatDOConca i seguir el compte de la DO Conca de Barberà i s’entrarà al sorteig d’una ampolla de vi. També hi podeu participar a FACEBOOK, a INSTAGRAM (@doconcadebarbera) i a TWITTER (@doconcabarbera) amb el hashtag #MercatDOConca.