Es tracta d’unes modernes instal.alcions que ocupen una superfície construïda de 1200 metres quadrats i ubicades al costat mateix del celler original que data de l’any 1917 i que va entrar a formar part del grup cooperatiu Unió l’any 2004. Un projecte que ha suposat una inversió de tres milions d’euros i que es caracteritza per la creació d’una nova línia d’envasat, altament automatitzada que ha de “permetre assolir el creixement previst de vendes envasats de la gamma de vins comercialitzada sota la marca Perlat“, expliquen des de la citada cooperativa. L’edifici compta també amb una nova sala de criança on hi reposen 600 botes de roure francés i americà.

 

El nou espai s’ha concebut amb la finalitat que el client pugui gaudor d’una experiència diferent. “Per una banda, podrà tastar el vins de Cellers Unió elaborats sota la Denominació d’Origen Montsant, alguns d’ells amb importants premis de prestigi internacional“, comenten les citades fonts, “i per una altra els visitant podran gaudir de les fantàstiques vistes que es poden contemplar des de la sala de tast del nou celler, ubicada al primer pis del nou edifici. Es tracta de potenciar i destacar el paisatge natural de la comarca del Priorat amb les serralades que envolten el nou celler. Volem impulsar l’enoturisme en aquesta zona i contribuir d’aquesta manera a dinamitzar econòmicament la població dels Guiamets“.

L’acte d’inauguració ha esta presidida per la Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, juntament amb l’alcalde del municipi, Manel Sales, i pel president d’Unió,  Josep Pere Colat qui ha volgut destacar “la importància d’invertir en el territori per a fomentar la seva sostenibilitat econòmica i social. Amb aquestes noves instal·lacions, pretenem donar un nou impuls en la millora contínua en la qualitat dels nostres vins, i a la vegada, adequar el celler per a fomentar les visites potencials de clients i per continuar sent líders en l’envasat i la comercialització de vons de la DO Montsant“. El Celler dels Guiamets està a càrrec de l’enòleg Àngel Teixió. Cellers Unió és un celler cooperatiu fundat l’any 1942 i actualment agrupa milers de famílies de petits agricultors i elabora vins de sis DO’s: Montsant, DOQ Priorat, Terra Alta, Catalunya, Tarragona i DO Cava.