La principal novetat d’aquesta edició, que se celebra del 10 al 12 de juny, és la tornada a la Rambla Principal de Vilanova després de dos anys de celebracions atípiques a conseqüència de la crisi sanitària. Enguany, Temps de Vi tornarà a celebrar-se al seu espai natural i “amb totes les activitats que han fet d’aquesta una de les fires vinícoles més populars gràcies a les seves propostes musicals, sopars maridats i, és clar, els tradicionals tastos en vaixell, un tret molt característic d’aquesta fira que sempre ha mirat cap al mar i que ha apostat any rere any, no només per difondre la cultura del vi, sinó per relacionar-la amb la gastronomia i la cultura locals“, expliquen fonts de l’organització.

Tastos Temps de Vi 2022
Entre els tastos d’aquesta edició destaca el tast maridatge en homenatge al gastrònom i compositor musical Pere Tàpies, un concert gastronòmic on el menjar i el beure acompanyaran la música de Pere Tàpies, interpretada per Vidal Soler. Serà diumenge 12 a les 12h al Restaurant La Fitorra. Pel que fa als maridatges gastronòmics, un altre dels elements característics de Temps de Vi, dissabte serà el torn de maridar pa i vi de la mà de Jordi Morera. Serà al seu obrador, Espiga d’Or, i en dos horaris de tarda, a les 18h i a les 19h. I enguany tornen també els tastos estrella de Temps de Vi, els tastos en vaixell. Hi ha diferents propostes i horaris durant els tres dies de la fira. Els participants podran gaudir d’un tast al vaixell de vins de reconegudes marques com ara Torelló o Avgvstvs i, un cop finalitzat el tast, sortida d’una hora mar endins.

Propostes musicals
Enguany tornen també els concerts a la Rambla, un altre dels elements destacats de Temps de Vi. De nou, dos escenaris per omplir de música la fira de dalt a baix“, expliquen. La proposta musical d’aquest any arrenca divendres a les 18h a l’escenari 2 de la mà de Swing Gats. El relleu l’agafen el Domingus a l’escenari 1 a les 20h, per tornar després a l’escenari 2, a les 22h, i tancar la jornada amb Swing Engine.  L’oferta musical de dissabte arrenca a les 12h de la mà de This Traccion Band, que aniran recorrent tota la Rambla per animar la fira de bon matí. A la tarda, tornen els concerts als escenaris. A les 18h, a l’escenari 1, Amaiah; a les 20h, a l’escenari 2, Cool Cat Combo; i tanca la nit, a les 22h a l’escenari 1, D-Covers. Diumenge serà de nou una marxin band l’encarregada d’aixecar l’ànim als primers visitants a la fira. En aquest cas serà Zebrass Band, que repetiran a la tarda, però ja a l’escenari 2, a les 18h. Els encarregats de posar el punt final a la carta musical d’enguany seran Djangolé, que actuaran a l’escenari 1 a les 20h.

Torna l’Escape Room de la DO Catalunya
Després de la bona acollida que va tenir en la seva estrena en la darrera edició presencial de Temps de Vi, l’organització de la fira recupera aquesta activitat organitzada en col·laboració amb la Denominació d’Origen Catalunya. Un joc d’escape lligat al vi i a la història de l’escenari on transcorre, el Museu Romàntic Can Papiol.

Actes previs a la fira
La voluntat de l’organització per a aquesta edició ha estat la “d’omplir d’actes previs el calendari i descongestionar el cap de setmana de la fira per omplir de cultura del vi tota la primera quinzena de juny“. Dijous 2 arriba el torn del primer sopar maridatge d’aquesta edició. Serà al restaurant La Cucanya (20:30h) i consistirà en un sopar de cinc plats emblemàtics del restaurant vilanoví, maridats amb les propostes vinícoles del celler Alemany i Corrio.  Els dies 3 i 4 (20:30h) l’acció es trasllada a un racó sorpresa: l’àtic secret. “Un maridatge molt especial on el vi i la gastronomia compartiran protagonisme amb les privilegiades vistes de la localitat vilanovina“.  I diumenge 5 de juny, arriba un dels plats forts d’aquesta agenda prèvia a la fira, el tast Vinyes i Films, un concert on els vins tastats maridaran bandes sonores de grans pel·lícules com ara El Padrino o Entre Copas. Serà a les 12h a l’Hotel Cèsar.

Un cop entrada la setmana de la fira, tornen els tastos i els sopars maridatge. Així, dimecres 8 serà el torn de Parés Baltà. Un recorregut pels escumosos, blancs i negres de la casa, acompanyats de música en viu i una petita proposta gastronòmica. En aquest cas la cita és a les 19:30h a Viavi Vinoteca.
Dijous 9, a les 19:30h, serà el torn de les Malvasies de Sitges. La trobada serà al local de Temps de Vi i consistirà en un passeig pels diferents vins i elaboracions a base d’aquesta varietat autòctona. I el mateix dijous, a les 20:30h, nova proposta de sopar maridatge, en aquest cas al Restaurant 1918 i amb els vins del celler Llopart, “que maridaran l’excel·lent cuina marinera d’aquest emblemàtic restaurant vilanoví“.

Sobre Temps de Vi
Temps de Vi és una fira que neix amb l’objectiu de promoure els vins elaborats a Catalunya per ajudar a difondre la cultura del vi i del cava, així com el patrimoni de Vilanova i la Geltrú. La fira s’ha celebrat històricament al centre neuràlgic de la ciutat, la Rambla Principal, amb representació d’una quarantena de cellers de les diferents denominacions d’origen catalanes. A més dels estands vinícoles, la fira compta també amb espais gastronòmics, actuacions musicals i altres representacions artístiques.  La ubicació marinera del municipi és el reclam fonamental de Temps de Vi, que ofereix entre les seves múltiples activitats la possibilitat de fer tastos en alta mar, el tret diferencial d’una fira que enguany arriba a la seva onzena edició.