El centre de formació de vins Wine Aspects de Vilafranca de Penedès estrena el proper divendres 17 de juny una nova edició de “Catalunya entre copes”, una sèrie de formacions de tast benèfiques dedicades a les 12 Denominacions d’Origen de vi que es troben en territori català. Es tracta de la tercera edició d’aquest projecte solidari que destinarà la recaptació íntegrament a la Fundació Pere Tarrés i a l’Associació GENS.
Les diferents sessions formatives de tast tenen com a objectiu “donar a conèixer les DOs catalanes tastant algunes de les seves referències més representatives i apropant la cultura del vi del territori. A banda d’unir esforços per donar suport a diferents causes solidàries, aquesta iniciativa també dóna l’oportunitat de realitzar les pràctiques a futurs sommeliers“. Els tasts es faran durant un mes els divendres i dissabtes de 18 a 20h a la seu de Wine Aspects a Viafranca.  Les entrades es poder adquirir al web www.wineaspects.academy/ca.

Tots els beneficis de “Catalunya entre copes” es donaran a la Fundació Pere Tarrés i a l’Associació GENS (Grup d’Experimentació en Naturisme i Sostenibilitat). Els beneficis de les anteriors edicions de “Catalunya entre copes” es van destinar a Pallapupas, Ampert i Autisme amb Futur. La Fundació Pere Tarrés, amb 60 anys d’existència, és una organització no lucrativa educativa i d’acció social que va néixer amb la finalitat de promoure l’educació en el lleure de nens i joves. Dedicada a la promoció de l’educació en el lleure, el voluntariat, la millora de la intervenció social i l’enfortiment del teixit associatiu, amb el temps, la seva acció s’ha ampliat a altres àmbits de l’acció social com la formació, la investigació i la gestió.

L’Associació GENS és una entitat rural amb seu al municipi de Font-Rubí. “La seva tasca és la d’abordar, de manera holística, els reptes ecològics, econòmics i socials dels nostres temps amb un focus clar en la sostenibilitat i l’empoderament. S’inspiren en conceptes com ara el decreixement, la resiliència rural, l’autosuficiència i la solidaritat“. Amb més de 10 anys de trajectòria, Wine Aspects és un centre de formació de vins en diferents idiomes, especialment l’anglès, que ofereix un conjunt de cursos especialitzats en el món del vi i pensats per millorar les aptituds lingüístiques i els coneixements en el sector vitivinícola, així com per utilitzar el vocabulari d’una manera adequada i concisa. El seu espai dedicat al vi es troba al carrer Sant Magdalena núm. 26 de Vilafranca del Penedès.