Aquest proper dissabte, 4 de juny, se celebrarà a El Masroig la desena edició de ‘Masroig Vi Solidari’, iniciativa que va néixer l’any 2011 fruit de la implicació de set cellers del municipi, emparats a la DO Montsant, que van unir part de la seva producció per elaborar una sèrie d’ampolles solidàries.

Actualment, continuen en el projecte cinc dels set cellers inicials: Orto Vins, Celler Masroig, Cellers Can Blau, Coca i Fitó, i Dit Celler. Un total de 3.000 ampolles del vi solidari es posaran a la venda a la fira per 10€ la unitat. Per a aquelles persones que no puguin assistir-hi, es podran comprar online.

Els fons recaptats durant aquesta desena edició es destinaran a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona per investigar l’osteosarcoma, càncer d’ossos pediàtric. En les nou edicions anteriors, la iniciativa ja ha aportat més de 238.000€ per continuar avançant cap a teràpies personalitzades per als nens que pateixen càncer i que no han respost als tractaments estàndard.  La reconeguda cuinera Carme Ruscalleda, el sommelier Josep Roca i l’Associació Musical Vila de Falset apadrinen el vi solidari 2022.

Programació durant la Fira de Masroig Vi Soldari
L’inici de festa anirà a càrrec de Ricardo Folch i Rosó Rios amb el repic de campanes. Durant el matí es faran dues concentracions: una d’elles organitzada per la Penya Ciclista Ribera d’Ebre i una altra per Motoclub de Ginestar, Móra d’Ebre i Flix.

A les 11:15h es farà la inauguració oficial de la fira amb Cristina Beltran, voluntària del Masroig Vi Solidari. L’acte comptarà amb la presència dels padrins: Carme Ruscalleda, Josep Roca (en format virtual) i Adela Margalef, presidenta de l’Associació Musical Vila de Falset. També de Ferran Masip, alcalde d’El Masroig; Natàlia Tintoré, de l’Obra Social Infància de l’Hospital Sant Joan de Déu; Noèlia Salvador, investigadora del laboratori de recerca del càncer infantil del mateix hospital; i Josep M. Beltran, coordinador de Masroig Vi Solidari.

A continuació, es donarà pas a la venda del vi solidari i a una sèrie d’activitats culturals per a tots els públics, com la Pintura amb Vi a càrrec de l’artista Marta Arañó de Tinta i Vi, o el vermut musical amb el DJ Jordi Miró. A les 18h, s’obrirà la degustació de vins dels cellers participants i d’un celler convidat: Álvaro Palacios, que compta amb vins emparats en les denominacions d’origen Priorat, Bierzo i Rioja.
La jornada continuarà amb un espectacle de màgia amb Xavi Medina. A les 20h hi haurà un concert de La Contra Band i a les 21:30h es farà el sopar solidari i tancament dels estands de la degustació de vins. Finalment, a mitjanit es preveu un concert solidari amb els grups Seikos i DJ Els Més Sonats.

Disseny de les etiquetes del Vi Solidari
Aquest any, 32 escoles del Priorat han participat en la il·lustració de les etiquetes del 10è Vi Solidari. Un total de 2.900 alumnes de les escoles del Priorat, la Ribera d’Ebre, la Terra Alta, l’Escola Santa Anna de Castellvell del Camp i l’Escola Cal·lípolis de la Pineda (Vila-Seca) han estat els encarregats de pintar-les. En el disseny de les etiquetes també han participat els padrins d’aquest any i Llorenç Pubill, de l’Associació d’Artistes de Premià de Dalt.

CINC CELLERS DE LA DO MONTSANT ELABOREN 3000 AMPOLLES DE VI SOLIDARI PER INVESTIGAR EL CÀNCER INFANTIL