Jean Leon presenta el seu nou vi experimental GB-21. És el setè de la col·lecció, elaborat amb garnatxa blanca de l’anyada 2021 del que únicament s’han produït 3.034 ampolles. Es tracta d’un dels pocs monovarietals de garnatxa blanca de la DO Penedès, on només hi ha inscrites 56 hectàrees d’aquesta varietat

Seguint la filosofia de la gamma experimental del celler, que consisteix en vins efímers i artesanals, de producció molt limitada i dels que només s’elabora una anyada, les enòlogues Mireia Torres, directora de Jean Leon, i Montse Escoté han volgut experimentar en aquesta ocasió amb la garnatxa blanca “per mostrar el potencial d’aquesta varietat mediterrània al Penedès i elaborar un vi amb personalitat“.

El raïm procedeix d’una petita vinya de sòl argilenc situada a Masquefa, a uns 260 metres d’altitud. Tot i ser un any sec amb poques precipitacions, les temperatures van ser més baixes del que és habitual durant gran part de l’any. “Això, combinat amb una criança en dipòsits d’acer inoxidable durant quatre mesos, ha permès mantenir la frescor d’aquest vi de gran intensitat aromàtica. En nas, mostra aromes de fruita blanca i tropical i notes cítriques i florals, mentre que en boca és llaminer, amb una bona acidesa i un final llarg i elegant“, expliquen les citades enòlogues.

GB-21 és el nou exponent de la col·lecció de vins experimentals de Jean Leon, “que ret homenatge a la versió més intuïtiva i decidida del seu fundador“. Els altres vins de la gamma són tots monovarietals ja sigui de ceps autòctons (xarel·lo, sumoll i malvasia de Sitges) o bé de varietats franceses (cabernet franc, chenin blanc i petit verdot). Cada any, des del 2016, el celler del Penedès ha presentat un d’aquests vins al mercat, batejant-los amb les inicials de la varietat i l’anyada: X-16, CF-15, SM-16, MS-18, CB-19, PV-20 i la seva nova incorporació GB-21.