El primer concurs de cartells, que es va dur a terme el 1898, va tenir una transcendència històrica i forma part del llegat cultural de tot un país. El certamen és obert a professionals i persones creatives de tot el món amb obres que puguin ser plasmades en un cartell i està dotat amb 18.000€

Com va passar fa més d’un segle, Codorníu “vol evocar l’edat d’or del cartellisme, mobilitzar artistes per representar les formes d’hedonisme contemporànies i crear una altra fita històrica cultural“. Gairebé dos segles després de la primera campanya de cartelleria modernista del món del cava, que el 1898 va revolucionar de la mà d’artistes com Casas, Utrillo, Tubilla, Junyent i molts altres, la publicitat del nostre país, Codorníu convoca el segon concurs de cartells de la seva història: ‘Concurs Codorníu Ars Collecta’. El celler més antic d’Espanya va ser pioner al món de l’art espanyol i va contribuir al llegat artístic del país convocant el primer concurs de cartells, el 1898, amb l’objectiu de donar a conèixer els seus caves. Va ser tan gran la seva transcendència històrica i la impremta cultural que ha suposat per a la història artística i publicitària d’Espanya, que ara recrearà el concurs de cartells al segle XXI.

Un jurat format per noms de referència en l’art i el disseny i la direcció de Codorníu escollirà el guanyador i els 4 finalistes: Alessandro Allemandi, Director d’Il Giornale dell’Arte; Ainhoa Grandes, Presidenta de la Fundació MACBA; Antoni Muntadas, artista internacional multidisciplinari; Stein Olav Henrichsen, Director del Museu Munch d’Oslo; Pati Núñez, consultora i especialista en art i comunicació, i Sergio Fuster, CEO de Raventós Codorníu.

L’enllaç de Codorníu amb el món de l’art i la cultura es remunta als seus orígens. Des del disseny i la construcció del celler per part del conegut arquitecte Josep Puig i Cadafalch –deixeble de Gaudí– i la seva declaració com a Monument Històric Artístic Nacional, fins al seu reconeixement com un dels pioners en el mecenatge cultural, cosa que ha portat com a resultat peces d’art icòniques com l’obra Ambar i Escuma de Ramon Casas.

Aquesta segona edició del seu concurs icònic de cartells “persegueix la mateixa finalitat que va tenir la primera edició fa més d’un segle, però s’obre a professionals i qualsevol persona creativa de tot el món més gran de 18 anys. Artistes, dissenyadors, publicistes, il·lustradors… podran participar en el concurs amb una peça que haurà de ser plasmada en un cartell“, expliquen des del citat celler. El termini per a la presentació de propostes comença el dimarts 21 de juny i finalitzarà el 21 d’agost.

La decisió del jurat es coneixerà en un esdeveniment de cloenda que tindrà lloc a Madrid durant el mes d’octubre. El guanyador obtindrà un premi de 10.000 euros i els 4 finalistes de 2.000 euros cadascun. Totes les peces d’art finalistes seran exposades com a part de la col·lecció privada d’art de Codorníu i també es podran veure a l’esdeveniment de cloenda. Les peces seran reproduïdes i replicades en línia i offline.

Més informació sobre el ‘Concurs Codorníu Ars Collecta’:

www.codorniu.com/concursocodorniuarscollecta